Paasfeest

De paashaas heeft zojuist zijn bezoek aan Nieuw Rotsoord aangekondigd. Dit jaar komt hij op tweede paasdag (22 april) eieren verstoppen, waaronder twee gouden eieren! Wie het gouden ei vindt, krijgt een leuke prijs. Alle andere gevonden eieren zullen we eerlijk met elkaar delen. De zoektocht naar eieren begint om 13.00 uur.
Als de paasbuit binnen is, kunnen de kinderen zich storten op het paasknutselen. Tegen een vergoeding van 2 euro kun je nestkastjes een vrolijke lentekleur geven. Leuk voor in de tuin of op het balkon en de vogels zullen je er dankbaar voor zijn! Ook bij onze buren van Tafelboom kun je een mooie paasknutsel maken.
Eieren zoeken en knutselen maakt hongerig, zo weet chef-kok Gustavo Barrios Rivas uit eigen ervaring. Hij schotelt de bezoekers deze middag heerlijke broodjes met een Zuid-Amerikaanse twist voor. Er is keuze uit vlees, vis en vega. Ook soep en – uiteraard – tapas staan op het menu.

 

Voor plantenliefhebbers en hobbytuinders is tweede paasdag op Nieuw Rotsoord al helemaal een feest. Zo is er een planten- en zadenruilmarkt. Wie planten wil aanbieden, kan een kraampje reserveren via beheerder@nieuwrotsoord.nl. Verder is er om 15.00 uur een voordracht van Agriton over biologisch tuinieren en wat daar allemaal voor nodig is. Agriton is een bedrijf dat zich toelegt op producten voor biologische akker- en tuinbouw, waarbij gebruik wordt gemaakt van effectieve micro-organismen en gefermenteerd organisch materiaal (bokashi).