Weer gaan 2 juni weer open!

Naar aanleiding van de versoepelingen van het kabinet mag kinderboerderij Nieuw Rotsoord met aangepaste regels weer open.

Vanaf 2 juni bent u weer welkom. Wij hebben alles zo ingericht dat iedereen op een veilige manier langs kan komen en kan genieten van de natuur.

Aan welke regels houden wij ons?

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en aan het protocol van Koninklijke Horeca Nederland. We houden 1,5 meter afstand tot onze gasten, zowel binnen als buiten, maar ook tot onze leveranciers. Natuurlijk zorgen we voor maximale hygiëne in de keuken en sanitaire voorzieningen. En reinigen we tafels en stoelen grondig als gasten Nieuw Rotsoord verlaten.

Helaas is er een beperking aan het aantal gasten en zijn we genoodzaakt met gratis entreekaarten te werken. Voor ruimte binnen of op het terras, adviseren we u telefonisch te reserveren (030-2541662).

Aan welke regels vragen wij onze gasten zich te houden?

Blijf thuis bij:

-Neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden en koorts.

-Kinderen blijven ook thuis als een gezinslid verkoudheidsklachten en koorts en/of benauwdheid heeft.

24 uur klachtenvrij? Dan pas weer naar de kinderboerderij.

Heeft u geen van bovenstaande klachten, dan bent u van harte welkom!

Wij kunnen alleen open als iedereen zich aan de huidige richtlijnen houdt:

-Tussen volwassenen: houd altijd 1,5 meter afstand

-Tussen kinderen: afstand houden niet nodig

-Tussen volwassenen en kinderen (geen familie): houd zoveel mogelijk afstand

-Houdt u zich aan de hygiënevoorschriften:

-Geen handen schudden

-Kuchen en niezen in de elleboog

-Bij binnenkomst en vertrek desinfecteert iedereen de handen.

-Bij gebruik van toilet, maak gebruik van de desinfecteermiddelen

-Neem een entreekaart uit de bak. Zijn de kaarten op, kom dan een andere keer terug

-Bij het betreden van het hoofdgebouw pakt u een binnenkaart, lever deze weer in als u naar buiten gaat.

-Volg de aanwijzingen op van de medewerkers

-Volg de aangegeven looprichting

-Betaal met pin of contactloos

Taart voor u (nieuwe kaart per 9 mei)

De lente hangt volop in de lucht, de vogeltjes zingen hun mooiste lied en een van onze schapen heeft onlangs een lammetje gekregen. 🐑🌼🐦 
Wat hadden we jullie graag willen ontvangen om te spelen in de zon en lekkers te snoepen uit het theehuis. Helaas gooit corona roet in het eten en zijn wij gesloten. Omdat Nieuw Rotsoord voor een groot deel afhankelijk is van de inkomsten van het theehuis, hebben we besloten de ovens weer aan te doen! En bakken we de heerlijkste, biologische taarten, speciaal voor u. Kijk op de prijslijst en bestel via NieuwRotsoordbakt@gmail.com. U kunt uw bestelling vervolgens op afspraak afhalen (mits u niet verkouden bent, geen koorts heeft etc.) of tegen een kleine vergoeding (€ 2,-) laten bezorgen. 🍰Heeft u een specifieke wens voor een taart, koek of iets anders? In overleg is er veel mogelijk.Voor meer informatie of bestellen kunt u contact opnemen via NieuwRotsoordbakt@gmail.com

Schapen zijn weer geschoren

Dit jaar geen lentefeest op Nieuw Rotsoord, maar de schapen moesten natuurlijk gewoon van hun dikke wollen vacht worden verlost. Dus is de schaapscheerder woensdag 22 april langsgekomen. Om toch nog een beetje het lentefeest met ons te vieren, zijn hier enkele foto’s en een filmpje

 

Veel plezier en hopelijk weer gauw tot ziens op de kinderboerderij.

Bakken en drummen tegen corona

Om de ouderen in de wijk Tolsteeg/Hoograven in deze moeilijke periode een hart onder de riem te steken, hebben vrijwilligers van kinderboerderij Nieuw Rotsoord 63 cakes gebakken en deze in ruim 500 plakken gesneden. Op eerst paasdag is de lekkernij uitgedeeld aan onder anderen de bewoners van De Saffier en Plettenburg. Op tweede paasdag volgde nog een verrassing: een drum-serenade. Alle drummers droegen een hoepel om de vereiste anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Uiteraard gebeurde dit met toestemming van de dienst Handhaving.

DSC_0077

Gesloten wegens corona-crisis

Helaas is ook kinderboerderij Nieuw Rotsoord in verband met de corona-crisis tot nader order gesloten. De medewerkers en vrijwilligers van Nieuw Rotsoord betreuren dit ten zeerste, maar wensen geen enkel gezondheidsrisico te nemen. Niet voor zichzelf, maar zeker niet voor de bezoekers. Wij blijven de richtlijnen van de overheid volgen en zullen u tijdig laten weten als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Nieuw Rotsoord

Kindermoestuintjes

Zin om zelf aardappelen te poten, prei te oogsten of aardbeien te plukken? Huur dan een kindermoestuintje voor 10 euro per vierkante meter per jaar! Wil je een moestuintje pachten, meld je dan aan bij de beheerder (beheerder@nieuwrotsoord.nl).

Helaas moeten wij dit jaar afzien van een officiële start van het moestuintjesseizoen in verband met de corona-epidemie die Nederland teistert. De kinderboerderij is in elk geval tot en met 6 april gesloten. Hopelijk kunnen we daarna weer opengaan, zodat iedereen die een moestuintje heeft gehuurd aan de slag kan gaan.