Buitenbioscoop, vrijdag 19 juli

Buitenbioscoop Utrecht presenteert vrijdag 19 juli in de boomgaard van Nieuw Rotsoord de film Das Lehrzimmer.  De idealistische wiskundelerares Carla is nieuw op school, maar heeft al snel een goede band met de leerlingen. Tot op een dag geld is gestolen uit de lerarenkamer. Dat is het begin van een noodlottige kettingreactie, waardoor Juf Carla uiteindelijk klem komt te zitten tussen de schoolleiding en haar eigen leerlingen.

De film begint om 20.30 uur (bij slecht weer wordt de film binnen vertoond).
De entree is gratis (maximaal 50 personen, reserveren is niet mogelijk).
Neem zelf een stoel of kleedje mee en uiteraard ook hapjes en drankjes.

Tijdsduur: 1 uur en 38 minuten
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands

Vacature. Wil jij de leukste baan van Utrecht?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vind jij het leuk om met mensen en dieren bezig te zijn? Wil je graag werken op een unieke plek in het groen, midden in Utrecht? Ben je ervaren en gemotiveerd om een klein en hecht team aan te sturen? En kijk je ernaar uit om te werken met een diverse groep van vrijwilligers met uiteenlopende achtergronden? Dan is deze functie als beheerder bij Nieuw Rotsoord echt iets voor jou.

Waar ga je werken?

Nieuw Rotsoord is méér dan een kinderboerderij. Deze groene oase in het bruisende Tolsteeg is uniek in Utrecht. Een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar jong en oud zich welkom voelen en de mogelijkheid hebben om in ons theehuis te genieten van zelfgebakken biologische producten.

De kinderboerderij wordt gerund door vier betaalde medewerkers (een beheerder, een manager theehuis en twee dierenverzorgers). Het team wordt aangestuurd door de beheerder, onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van Stichting Nieuw Rotsoord. Het team zorgt voor het ontvangen van bezoekers, het welzijn van de dieren en het in stand houden van het terrein en de gebouwen. Samen bewaken zij de fijne sfeer die door de bezoekers van Nieuw Rotsoord zo gewaardeerd wordt.

In hun werkzaamheden worden de vaste krachten bijgestaan door tientallen enthousiaste vrijwilligers. Sommige van die vrijwilligers zijn betrokken buurtbewoners, anderen hebben extra begeleiding nodig vanwege een handicap of psychosociale problematiek. Ook bieden we stageplekken aan voor scholieren en studenten uit het vmbo, mbo en hbo.

Bij Nieuw Rotsoord staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De gezonde producten uit onze tuinen en de eieren van onze kippen verwerken we in de koeken, taarten, andere gerechten en producten die we in ons theehuis verkopen. De planten, boomgaard en weides worden op een natuurlijke manier bemest. Momenteel werken we aan een opwaardering van onze huisvesting. Volgend jaar verhuizen we ons theehuis en ontmoetingsruimten van de huidige houten barakken naar de historische ‘villa Staatsen’, die we grondig aan het opknappen zijn.

Wat ga je doen?

Als beheerder houd je toezicht op de bedrijfsvoering van de kinderboerderij en geef je werkleiding aan de medewerkers. Je bent meewerkend voorman-/vrouw en draait mee in de dagelijkse werkzaamheden. Op momenten dat er even geen passende medewerker of vrijwilliger is, ben je bereid en in staat om ook de dierverzorging op te pakken of achter de balie te staan. Samen met je team zorg je ervoor dat de taken en activiteiten op Nieuw Rotsoord goed worden georganiseerd. Om een effectief team te vormen en de vrijwilligers goed aan te sturen is samenwerken van groot belang. Jij zorgt hiervoor.

Als beheerder ben je verantwoordelijk voor:

  • Praktische en administratieve zaken in de dagelijkse aansturing van de kinderboerderij, zoals het inroosteren van personeel, het beheer en onderhoud van terrein en gebouwen, het welzijn van de dieren, de inkoop van voer en materialen, het werven en begeleiden van vrijwilligers en het beheren van de financiële administratie.
  • Het zorgdragen dat medewerkers en vrijwilligers de kennis hebben om hun werk goed uit te voeren volgens geldende wet- en regelgeving.
  • In overleg met (en bijgestaan door) het bestuur van Stichting Nieuw Rotsoord: het opstellen van beleidsplannen, begrotingen, subsidieaanvragen en jaarverslagen.
  • Het actief meedenken met en meewerken aan de vernieuwing van onze huisvesting en de verhuizing in 2025 naar de compleet gerenoveerde villa Staatsen.
  • Het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en het onderhouden van contacten met officiële instanties en overheden zoals de gemeente Utrecht.

Nieuw Rotsoord is iedere (mid)dag open. Tijdens de openingsuren is altijd ten minste één van de vaste krachten aanwezig. Dit betekent dat er met roosters wordt gewerkt en dat er regelmatig weekenddiensten worden gedraaid.

Wie ben jij?

Wij vragen iemand die kansen ziet, klantgericht is en anderen op weg wil helpen. Je bewaart het overzicht en weet dingen voor elkaar te krijgen. Met jouw open houding en sociale vaardigheden vind je aansluiting bij onze bezoekers en vrijwilligers, maar ook bij officiële instanties zoals de gemeente. Liefst ben je woonachtig in de stad of regio Utrecht.

Verder heb je:

  • Met succes een opleiding afgerond op tenminste mbo-niveau 4 in zorg of welzijn, dierverzorging, bedrijfskunde en/of management;
  • Een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan in een vergelijkbare setting, liefst in een leidinggevende functie;
  • Aantoonbare kennis van geldende richtlijnen ten aanzien van veiligheid, hygiëne, arbo en milieu;
  • Correct gedrag in persoonlijke contacten en goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?

Als beheerder krijg je volop ruimte om jezelf te zijn, jezelf uit te dagen en zinvol werk te doen. Je gaat 32 uur per week aan de slag. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van jouw ervaring en achtergrond bieden wij een salaris volgens schaal 6 van de CAO Zorg en Welzijn.

Sollicitatie

Is dit dé baan voor jou? Stuur jouw sollicitatie (inclusief cv) uiterlijk vrijdag 23 augustus 2024. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met bestuurslid Sander van Schijndel via 06-21303821. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de eerste helft van september.

 

Gezocht: gastvrouwen en -heren

Wat is er leuker dan de bezoekers van Nieuw Rotsoord te ontvangen  met koffie, thee en huisgemaakte taarten? Meld je daarom aan als vrijwilliger en kom ons team voor het theehuis versterken

Voor ons gezellige theehuis op Kinderboerderij Nieuw Rotsoord zoeken we een sociaal persoon om onze gasten te verwelkomen. Je wordt deel van ons grote vrijwilligersteam. Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is een bewonersinitiatief in de wijk Hoograven. Met behulp van veel vrijwilligers, re-integranten, en stagiaires houden wij de groene oase in de wijk in stand.

Wat ga je doen?

  • Je verricht lichte horeca werkzaamheden waaronder koffieschenken, verkopen van huisgemaakte taart en het maken van een kleine lunch voor de bezoekers.
  • Horeca ervaring is niet nodig, dat kan je bij ons leren.
  • De werktijden worden in overleg bepaald. Heb je af en toe tijd, of wekelijks? Doe gezellig een keer een paar uurtjes mee in ons team en voel of je er blij van wordt.

Wat zoeken we?

  • Mensen met gastvrije houding die plezier hebben in contact met jong en oud
  • Alle leeftijdscategorieën
  • Flexibele of vaste beschikbaarheid in het weekeinde. We zijn vooral op zoek naar hulp in het weekeinde. Op zaterdag en zondag is ons theehuis geopend van 13:00 – 17:00. We hebben een pool vrijwilligers die met elkaar deze shiften afwisselen en aan de hand van beschikbaarheid maken we de planning. Mocht je maar 1 dagdeel in de maand willen helpen, dan kan dat dus ook. Alle hulp is welkom!
  • Het is ook mogelijk om doordeweeks te helpen in het theehuis tussen 09:00 – 17:30. Tijden en uren zijn in overleg.

Wat bieden we?

  • Een bijzondere werkplek in een groene omgeving
  • Warm team
  • Een uitstekende mogelijkheid om de Nederlandse taal te oefenen
  • Mensen leren kennen
  • Werkervaring opdoen en CV aanvullen/opbouwen
  • Jaarlijkse gezellige bijeenkomsten voor vrijwilligers
  • Meedoen aan activiteiten zoals qigong lessen

Heb je af en toe een dagdeel in het weekeind of doordeweeks tijd om ons te helpen en ben je enthousiast geworden? Meld je aan en kom erbij! Aanmelden kan in het theehuis of via de Vrijwilligerscentrale Utrecht.

Buitenbioscoop 5 juli

Buitenbioscoop Utrecht presenteert vrijdag 5 juli in de boomgaard van Nieuw Rotsoord de komische dramafilm: The Holdovers.
Het is winter 1970, bijna kerstmis en iedereen gaat gezellig naar huis. Op een handjevol arme achterblijvers na, the holdovers.
Onder hen de chagrijnige en strikte professor Paul Hunham, schoolkok Mary Lamb en een van Pauls leerlingen, de opstandige Angus.
Adres: Briljantlaan 101, Utrecht
Tijd: 20:30
Entree: Gratis
Max 50 personen.
Neem mee: stoel, kleed en hapjes en drankjes.
Reserveren is niet mogelijk.
Tijdsduur: 2 uur 13 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
info: buitenbiosutrecht@gmail.com

Gluren en luisteren naar Uncovered

De Utrechtse coverband Uncovered speelt zondag 30 juni op Nieuw Rotsoord de pannen van het dak. Dat gebeurt in het kader van het festival Gluren bij de Buren. Uncovered is van vele markten thuis: van  smooth soul en all-time classics tot pop & rock. Verwacht de niet grijsgedraaide pareltjes uit de Top 2000 en (veel) meer, met de liedjes vaak in een net wat ander jasje. Zangeres Melissa neemt je mee door de mooiste nummers van jaren 80, 90 en nu, met strakke begeleiding van muzikanten Richard, Jaco, Radboud en Ron. Uncovered treedt drie keer op: om 13.45 uur, 15.15 uur en om 16.00.

Koninklijke onderscheiding

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om ‘het Duracel-konijntje dat dag en nacht actief was op kinderboerderij Nieuw Rotsoord’ te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De meeste trouwe bezoekers van Nieuw Rotsoord zullen in het ‘Duracel-konijntje’, zoals de gedecoreerde door loco-burgemeester Lot van Hooijdonk liefkozend werd betiteld, Angelique Jacobs-Roos herkennen. Zij was vanaf het prille begin betrokken bij de kinderboerderij, een bewonersinitiatief dat dankzij de inzet van tal van vrijwilligers en andere mensen na twintig jaar gerust een succesverhaal mag heten. Angelique was vanaf dag 1 beheerder, maar droeg onlangs het stokje over Mike Wever. Angelique was verrast door het eerbetoon, en vond dat eigenlijk alle vrijwilligers en medewerkers het lintje verdienen. Om de beurt dan maar de decoratie op de borst spelden? Helaas is dat bij wet verboden.

Midzomerfeest (21 juni)

 

Vrijdag 21 juni viert Nieuw Rotsoord het Midzomerfeest. We beginnen om 16 uur met een voorstelling van poppentheater Cassiopeia. Het stuk heeft Jan Klaassen en de Boef. Het is een doldwaze voorstelling voor jong en oud, waarin een afwasmachine de hoofdrol voor zich opeist. Komt dat zien!

Een van de hoogtepunten is de barbecue. Wie mee wil eten, dient wel uiterlijk 20 juni te reserveren via beheerder@nieuwrotsoord.nl of aan de bar in het theehuis. Vermeld duidelijk uw naam, het aantal volwassenen en kinderen en of u al dan niet vegetarisch wilt eten.

 

 

Schapen scheren

Het is lente en er staat weer een mooie zomer voor de deur. Hoogste tijd dus om de schapen van hun winterjas te ontdoen. Dat is een mooie klus voor de schaapscheerder, die zaterdag 25 mei naar Nieuw Rotsoord komt om onze schapen van hun wollen vacht te ontdoen. Tja, en wat doe je dan met al die wol? Ook dat kun je leren en ervaren tijdens het schapenscheerfeest op Nieuw Rotsoord. Het feest begint om 13 uur en duurt tot 16 uur; de schaapscheerder gaat om 15 uur aan de slag. Iedereen is van harte welkom (en vergeet je camera niet!).

 

Fijne paasdagen

Team Nieuw Rotsoord wenst iedereen fijne paasdagen. Op eerste paasdag is de kinderboerderij gesloten. Op tweede paasdag is iedereen welkom, maar dit jaar laat de paashaas helaas verstek gaan omdat er te weinig vrijwilligers beschikbaar zijn om zijn bezoek te begeleiden.