Bollenactie voor bijen

 

Uitgebloeide bollen! Lever ze af tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ bij onze kinderboerderij

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel.
Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.
Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen. Op kinderboerderij Nieuw Rotsoord kunnen de uitgebloeide bollen (liefst zonder aarde) in een speciale bak of mand gedaan worden.

Fleurig Ommetje
De ingeleverde bloembollen (bij voorkeur narcissen en blauwe druifjes) worden later dit jaar met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij.
Zo kan iedereen, inclusief (wilde) bijen en insecten, volgend jaar weer genieten van de kleurenpracht.
Met elkaar in beweging voor een fleurige buurt. 

Bijenlandschap
Meer weten over deze actie en andere deelnemende kinderboerderijen kijk op www.kinderboerderijenactief.nl/bollenactie Onze kinderboerderij stimuleert het Bijenlandschap. 

Erwtensoep en glühwein to go

Heerlijke verse erwtensoep en glühwein om af te halen. Door de lockdown kan de Kerst Inn vandaag (zondag 19 december) op Nieuw Rotsoord niet doorgaan, maar de erwtensoep en glühwein smaken er niet minder om. Alleen vandaag tussen 13 en 16 uur, zolang de voorraad strekt. Vegetarische erwtensoep à €5,- per liter, glühwein €5,- per fles. 

Hartelijk dank, Plus (en klanten)!

Wat is dat een superinitiatief van #PlusSmaragdplein om vijf organisaties te steunen met de sponsorpuntenactie. Wij willen de Plus hartelijk danken voor het fantastische bedrag dat deze actie ons heeft opgeleverd. En uiteraard gaat onze dank ook uit naar alle klanten die met de sponsorpunten ons hebben gesteund. Naast Nieuw Rotsoord kregen ook korfbalvereniging HKC, de zeeverkenners van de J.P. Coengroep, de zeeverkenners van de Wilhelminagroep en het Domstad Jeugdorkest een mooi bedrag.

Duurzame kerstbomen

Helaas is het dit jaar niet meer mogelijk om via Nieuw Rotsoord een duurzame kerstboom te bestellen. De reden is dat leverancier duurzame-kerstbomen.nl naast de Servische spar met kluit ook de Nordmann aanbiedt, maar dan zonder kluit. Deze laatste boom wordt niet teruggeplant, maar de leverancier plant wel twee jonge boompjes terug voor elke Nordmann die wordt verhuurd. Aangezien het erg lang duurt voordat twee jonge boompjes de hoeveelheid CO2 kunnen opnemen van een middelgrote tot grote Nordmann, voldoet een dergelijk aanbod in onze ogen niet aan de minimale eisen die wij aan duurzaamheid stellen. Wij zijn daarom met de leverancier overeengekomen om de verhuur via Nieuw Rotsoord te staken. Reeds bij ons bestelde Servische sparren worden vanzelfsprekend wel via Nieuw Rotsoord geleverd; de bestelde Nordmanns worden via een van de andere uitgiftepunten geleverd. Hierover krijgt u bericht van de hovenier.

 

PLUS-actie voor Nieuw Rotsoord

De PLUS-supermarkten aan het Smaragdplein en de Adriaen van Ostadelaan dragen Nieuw Rotsoord een warm hart toe. Zo doneren ze regelmatig een deel van de opbrengst van het statiegeld aan de kinderboerderij. En nu mag Nieuw Rotsoord ook meedoen aan de actie ‘Spaar je club gezond’, die zondag 5 september begint. Voor elke 10 euro die een klant aan boodschappen besteedt, krijgt hij of zij een voucher. Die kan de klant dan schenken aan een club of vereniging van zijn/haar keuze. Dus ook aan Nieuw Rotsoord. Hoe meer vouchers Nieuw Rotsoord toebedeeld krijgt, hoe groter het bedrag dan de kinderboerderij uiteindelijk krijgt. De actie eindigt op 13 november.

Stekjesroute

Door Nederland en België slingert sinds kort een groene weg: de stekjesroute. Op diverse plekken kunnen plantenliefhebbers stekjes krijgen en achterlaten voor andere groenfanaten. Ook  Nieuw Rotsoord heeft nu een eigen stek gekregen op deze route. Zoek je een mooie plant of heb je stekjes die je graag aan andere groene vingers wilt geven, kom dan eens langs. En neem eens een kijkje op de facebookpagina van de stekjesroute.