Maak Rotsoord groen!

Om groen te laten groeien en natuur in de stad te verbinden met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, hebben ondernemers en (buurt)bewoners Rotsoord uitgeroepen tot Zusterpark. De buurtvergroeners hebben een missie: samen een groot park zijn! Om Rotsoord verder te vergroenen, hebben we jullie hulp nodig. Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is dit jaar het afhaalpunt voor zakjes bloemzaad van The Pollinators. Zaai in eigen tuin of balkon en bewaar wat om te verspreiden op boomspiegels of braakliggende grond op Rotsoord! Daar worden bijen, vlinders en andere insecten blij van, en mensen ook. Meer weten of vragen? Ga dan naar www.nudge.nl/projects/voer-de-bij-bij/zusterpark-rotsoord-wordt-voedselbank-voor-bijen/

Help ons aan een nieuwe glijbaan

 

Op kinderboerderij Nieuw Rotsoord aan de Briljantlaan in Utrecht kunnen kinderen heerlijk buiten spelen en ravotten. Zelfs gedurende de coronacrisis is de speeltuin geopend. Maar speeltoestellen slijten. Zeker zo’n intensief gebruikt toestel als het klimhuisje met glijbaan. Dat is na vijftien jaar dringend aan vervanging toe. Helaas is een veilig, goedgekeurd speeltoestel erg duur. Een nieuw exemplaar kost 8.000 euro. Daarom vragen wij van u een bijdrage. Maar niets is voor niets: wij leveren een lekkere tegenprestatie! Ga voor een donatie naar crowdfundingplan.nl/nieuwrotsoord.

 

Oma’s Rendang en Rozendessert

Bas en Tieme staan zaterdag 20 maart weer in de keuken van Nieuw Rotsoord om voor u een heerlijke vegetarische maaltijd te bereiden. Uiteraard met een Indische twist. Op het menu staat Oma’s Rendang, een heerlijke stoofschotel. En met het bijgerecht Bronuggets is het helemaal smikkelen en smullen geblazen. Als afsluiter kunt u het Rozendessert bestellen, dat de smaakpapillen laat jubelen en juichen. Loopt het water u nu al in de mond? Bestel dan snel via www.Tibasco.nl.

Gebak(ken) voor u

Helaas is de kinderboerderij vanwege de coronavoorschriften tijdelijk gesloten. Wel bakken wij nog op bestelling, zodat u toch van de lekkernijen uit de keuken van ons theehuis kunt genieten.

Uw bestelling kunt u bij ons ophalen, mits u geen verkoudheid, griep of koorts heeft. De betaling gaat via tikkie, zo kunnen we het contactloos doen.
Heeft u een specifieke wens voor een taart, koek of iets anders? In overleg is er veel mogelijk.
Voor meer informatie of bestellen kunt u contact opnemen via: NieuwRotsoordBakt@gmail.com

Speeltuin open, stal dicht

In verband met de corona-voorschriften is nu naast het theehuis ook de stal afgesloten voor publiek. Daarnaast zitten de kippen en eenden voorlopig binnen in verband met maatregelen tegen de momenteel heersende vogelgriep. Om kinderen toch de gelegenheid te geven om buiten te spelen en te ravotten, is onze speeltuin door de week wel open van 11.00 tot 17.00 uur. De toiletten zijn alleen voor kinderen toegankelijk. In de weekeinden is Nieuw Rotsoord voorlopig helemaal gesloten. Wij hopen hiervoor op uw begrip. Uiteraard kunt u wel gewoon taart en gebak bij ons blijven bestellen via NieuwRotsoordBakt@gmail.com. Daarmee haalt u niet alleen wat lekkers in huis, maar ondersteunt u ook de kinderboerderij.

 

Duurzame kerstbomen en -versiering

Kerst is pas echt kerst met een duurzame kerstboom in huis. En al helemaal als er ook nog duurzame kerstversiering in hangt. Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is al jaren een uitgiftepunt voor duurzaam gekweekte kerstbomen. De boomkweker gebruik geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruid en ongedierte; wel schoffelt hij regelmatig het onkruid tussen de bomen weg en sommige kwekers zetten hiervoor zelfs schapen of ganzen in. En uiteraard is het gebruik van kunstmest uit den boze.
Als de kerstbomen na de feestdagen weer worden ingeleverd, krijgen ze een plekje in de natuur. Dit kan een bos zijn, maar ook een landgoed.
De duurzame kerstbomen die wij u kunnen aanbieden, zijn Servische sparren (Picea omorika). U kunt uw boom nu al reserveren via www.duurzame-kerstbomen.nl. Kies dan als uitgiftepunt kinderboerderij Nieuw Rotsoord, want voor elke kerstboom die via Nieuw Rotsoord wordt besteld, krijgt de kinderboerderij een bijdrage.
De gereserveerde bomen kunnen zaterdag 12 december worden afgehaald en op zaterdag 9 januari teruggebracht. 
Nieuw Rotsoord promoot duurzaamheid. Daarom willen wij u graag wijzen op de duurzame kerstversieringen van Jingl. Via Jingl.nl kunt u prachtige kerstballen, slingers etc. bestellen, die bij u thuis worden gebracht. In januari komen ze de spullen dan weer ophalen. Kijk voor meer informatie op www.jingl.nl.