PLUS-actie voor Nieuw Rotsoord

De PLUS-supermarkten aan het Smaragdplein en de Adriaen van Ostadelaan dragen Nieuw Rotsoord een warm hart toe. Zo doneren ze regelmatig een deel van de opbrengst van het statiegeld aan de kinderboerderij. En nu mag Nieuw Rotsoord ook meedoen aan de actie ‘Spaar je club gezond’, die zondag 5 september begint. Voor elke 10 euro die een klant aan boodschappen besteedt, krijgt hij of zij een voucher. Die kan de klant dan schenken aan een club of vereniging van zijn/haar keuze. Dus ook aan Nieuw Rotsoord. Hoe meer vouchers Nieuw Rotsoord toebedeeld krijgt, hoe groter het bedrag dan de kinderboerderij uiteindelijk krijgt. De actie eindigt op 13 november.

Stekjesroute

Door Nederland en België slingert sinds kort een groene weg: de stekjesroute. Op diverse plekken kunnen plantenliefhebbers stekjes krijgen en achterlaten voor andere groenfanaten. Ook  Nieuw Rotsoord heeft nu een eigen stek gekregen op deze route. Zoek je een mooie plant of heb je stekjes die je graag aan andere groene vingers wilt geven, kom dan eens langs. En neem eens een kijkje op de facebookpagina van de stekjesroute.

Expeditie Rotsoord

Zaterdag 4 september barst het HE:LEEN Festival | Expeditie Rotsoord weer los! Zowel overdag als ’s avonds valt er veel te genieten. HE:LEEN | Expeditie Rotsoord 2021 is net als voorgaande jaren een mengelmoes en kruisbestuiving van kunst, cultuur, muziek en nog veel meer. Uiteraard is ook op kinderboerderij Nieuw Rotsoord veel te beleven. Zo treedt het muzikale duo Sprakeloos op van 13.30 tot 14.00 uur. De twee jonge muzikanten hebben een breed repertoire, van Simon & Garfunkel tot The Black Keys.

Na Sprakeloos zet poppenspeler Rik Rikken als vanouds de boel weer op stelten. Zijn vrolijke, tegendraadse voorstellingen laten niet alleen kinderen schateren van het lachen… Rik Rikken staat van 15.00 tot 15.40 uur op het programma.

En alsof dat nog niet genoeg is, laat daarna Count Tipsy van zich horen. Deze Utrechtse band verrast met een jazzy sound in moderne outfit. Het optreden begint om 16.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Alle optredens op Nieuw Rotsoord zijn gratis toegankelijk! Kijk voor het uitgebreide programma van HE:LEEN Festival | Expeditie Rotsoord op heleenfestival.nl.

 

Buitenbioscoop 13 augustus

Cannes? Het Nederlands Film Festival? Hollywood? Nee, de mooiste films zie je in de zomermaanden op Nieuw Rotsoord. Vrijdag 13 augustus vertonen we de snoeiharde Franse dramafilm: Les Misérables. Op de eerste dag van politie-inspecteur Ruiz in de Parijse achterstandswijk Montfermeil gaat het gelijk goed mis. De film wordt nooit melodramatisch of voorspelbaar, en laat mooi zien hoe makkelijk de vlam in de pan kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen. Speelfilmdebuut van de in Mali geboren Ly, die de film deels baseerde op zijn eigen ervaringen.

Genomineerd voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film.
Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk via buitenbiosutrecht@gmail.com. Aanvang 21.30 uur.

Muzikale kindervoorstelling, 11 augustus

Klassieke muziek saai? Welnee, en Mozart al helemaal niet. Dat laat de voorstelling Pronken met Pruiken zien én horen. Een strijkkwartet (twee violen, altviool en cello) en een zangeres/vertelster nemen je mee naar de Pruikentijd. Uiteraard staat de muziek van Mozart hierbij centraal. De voorstelling is voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt ongeveer een half uur. Nieuwsgierig? Kom dan 11 augustus naar Nieuw Rotsoord. Er zijn twee voorstellingen: een om 14.30 en een om 16.00 uur. Reserveer op tijd via beheerder@nieuwrotsoord.nl want het aantal plaatsen is beperkt.

 

De bieb komt! (17 augustus)

 

Bibliotheek Utrecht komt naar je toe deze zomer met de mooiste verhalen! De biebfiets toert rond door Utrecht en strijkt neer in parken, speeltuinen en op pleinen. Kom ons tegen op vele verrassende plekken! Bekijk ter plekke het menu en kies het verhaal dat jij graag wil horen. De voorlezers zorgen voor griezelverhalen, poëzie, romantische verhalen of laten je lekker lachen. Voor jong én oud. Kijk op bibliotheekutrecht.nl/zomer wanneer de biebfiets bij jou in de buurt is. En check dan meteen de speciale voorlezers, zoals nijntje.

De bibliotheek doet dinsdag 17 augustus Nieuw Rotsoord aan. Tussen 14.00 en 16.00 kan iedereen dan genieten van mooie verhalen.

 

Maak Rotsoord groen!

Om groen te laten groeien en natuur in de stad te verbinden met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, hebben ondernemers en (buurt)bewoners Rotsoord uitgeroepen tot Zusterpark. De buurtvergroeners hebben een missie: samen een groot park zijn! Om Rotsoord verder te vergroenen, hebben we jullie hulp nodig. Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is dit jaar het afhaalpunt voor zakjes bloemzaad van The Pollinators. Zaai in eigen tuin of balkon en bewaar wat om te verspreiden op boomspiegels of braakliggende grond op Rotsoord! Daar worden bijen, vlinders en andere insecten blij van, en mensen ook. Meer weten of vragen? Ga dan naar www.nudge.nl/projects/voer-de-bij-bij/zusterpark-rotsoord-wordt-voedselbank-voor-bijen/

Help ons aan een nieuwe glijbaan

 

Op kinderboerderij Nieuw Rotsoord aan de Briljantlaan in Utrecht kunnen kinderen heerlijk buiten spelen en ravotten. Zelfs gedurende de coronacrisis is de speeltuin geopend. Maar speeltoestellen slijten. Zeker zo’n intensief gebruikt toestel als het klimhuisje met glijbaan. Dat is na vijftien jaar dringend aan vervanging toe. Helaas is een veilig, goedgekeurd speeltoestel erg duur. Een nieuw exemplaar kost 8.000 euro. Daarom vragen wij van u een bijdrage. Maar niets is voor niets: wij leveren een lekkere tegenprestatie! Ga voor een donatie naar crowdfundingplan.nl/nieuwrotsoord.