Schapen scheren

Het is lente en er staat weer een mooie zomer voor de deur. Hoogste tijd dus om de schapen van hun winterjas te ontdoen. Dat is een mooie klus voor de schaapscheerder, die zaterdag 25 mei naar Nieuw Rotsoord komt om onze schapen van hun wollen vacht te ontdoen. Tja, en wat doe je dan met al die wol? Ook dat kun je leren en ervaren tijdens het schapenscheerfeest op Nieuw Rotsoord. Het feest begint om 13 uur en duurt tot 16 uur; de schaapscheerder gaat om 15 uur aan de slag. Iedereen is van harte welkom (en vergeet je camera niet!).

 

Fijne paasdagen

Team Nieuw Rotsoord wenst iedereen fijne paasdagen. Op eerste paasdag is de kinderboerderij gesloten. Op tweede paasdag is iedereen welkom, maar dit jaar laat de paashaas helaas verstek gaan omdat er te weinig vrijwilligers beschikbaar zijn om zijn bezoek te begeleiden.

Volksbank klust op Nieuw Rotsoord

Medewerkers van de Volksbank hebben donderdag 21 maart hun handen uit de mouwen gestoken op Nieuw Rotsoord. Dankzij hen is onder meer de tuin achter de villa opgeschoond. Dat was een van de veleklussen die nodig zijn om aan de restauratie van de villa Staatsen te kunnen beginnen. Volksbank-medewerkers, hartelijk dank voor jullie inzet!

Resto VanHarte is voortaan ook elke dinsdag te vinden op Nieuw Rotsoord.  Resto VanHarte verzorgt heerlijke maaltijden tegen een geringe vergoeding en brengt zo mensen samen aan de eettafel, zodat ze niet alleen hoeven te eten. Tijdens het prikken van een vorkje kan iedereen met elkaar in gesprek raken en wie weet een vriendschap voor het leven sluiten.

Resto VanHarte zat 15 jaar in Kanaleneiland, maar moest uit het 3Generatiecentrum vertrekken omdat dat een nieuwe bestemming heeft gekregen.

Op Nieuw Rotsoord wordt het diner elke dinsdag verzorgd. Reserveren via RestoVanHarte.nl.

 

Gesloten rond de feestdagen

Het team van Nieuw Rotsoord wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024.
De kinderboerderij is in verband met de feestdagen gesloten op zondag 24 december en op eerste en tweede kerstdag. Ook op 30 december, 31 december en op 1 januari is de kinderboerderij eveneens gesloten.

Vrijdag 10 november gesloten

Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze trouwe vrijwilligster Ali van de Berkt (62). Ali was tien jaar lang actief op Nieuw Rotsoord en wij zullen haar enorm missen. Om alle medewerkers van Nieuw Rotsoord de gelegenheid te geven afscheid van haar te nemen, is de kinderboerderij vrijdag 10 november gesloten.

 

Nieuwe huisvesting

 d
Beste vrijwilligers, bezoekers, buren en buurtbewoners,
We zijn verheugd te kunnen melden dat burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht op 31 oktober 2023 hebben besloten middelen beschikbaar te stellen voor de vernieuwing van onze nieuwe huisvesting en de herinrichting van ons terrein. Daarnaast hebben we de afgelopen tijd geld opgehaald bij verschillende fondsen en goede doelen.
Al deze subsidies en donaties hebben ons in staat gesteld om de villa Staatsen (Rotsoord 24) aan te kopen van woningcorporatie Woonin. Het plan is dat de villa na een grondige renovatie ons nieuwe hoofdonderkomen wordt. Daarna worden de bestaande barakken grotendeels afgevoerd en gaan we het terrein herinrichten. Dit alles doen we heel graag samen met jullie: alle vrijwilligers, medewerkers, bezoekers, buren en wijkbewoners die Nieuw Rotsoord een warm hart toedragen.
Op dit moment wordt de overdracht van de villa voorbereid. We hopen eind 2023 officieel eigenaar te zijn. In het voorjaar van 2024 nodigen we alle betrokkenen en geïnteresseerden graag uit om onze plannen toe te lichten, het proces uit te leggen en op te halen wie een steentje bij kan dragen aan de uitvoering van dit mooie en spannende project.
We houden jullie op de hoogte via onze website en diverse (sociale) media. Heb je in de tussentijd vragen of suggesties, benader dan gerust onze beheerder Angelique Jacobs (beheerder@nieuwrotsoord.nl) of Sander van Schijndel (s.vanschijndel@casema.nl), die vanuit het bestuur verantwoordelijk is voor het huisvestingsproject.
Namens het bestuur van Stichting Nieuw Rotsoord,
 Sander van Schijndel, secretaris

Le Guess Who? (Festival op Nieuw Rotsoord, 11 november)

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord wordt zaterdag 11 november (vanaf 14.00 uur) omgetoverd tot PRETPARK! Een magische wereld vol plezier voor jong en oud. Denk aan attracties, liveoptredens, opera, lichtshows, workshops, filmvertoningen, en meer! Op PRETPARK! neem je deel aan het borrelen van de Utrechtse underground. Een initiatief van (…) Centraal, een kunstenaarscollectief en band wiens multidisciplinaire dromen uitkomen tijdens dit evenement. Zien! Horen! Beleven! PRETPARK op de kinderboerderij! De entree is gratis!
PRETPARK is onderdeel van het internationale festival Le Guess Who? dat van vrijdag 10 tot met met zondag 12 november op diverse locaties in Utrecht wordt gehouden. Meer informatie op leguesswho.com.