Nieuw plafond binnenruimte dankzij NLdoet

Personeelsleden van drukkerij Libertas Pascal hebben gisteren in het kader van NLdoet de handen uit de mouwen gestoken op Nieuw Rotsoord. Dankzij hun harde werk is het plafond deels vernieuwd. De plafondplaten zijn geschonken door de Koopmans Bouwgroep uit Enschede, in samenwerking met projectontwikkelaar Syntrus. Maar liefst 300 vierkante meter nieuwe (!) platen zijn beschikbaar gesteld en ook nog eens gratis bezorgd! Heel veel dank voor al jullie inzet en gulle giften.

Ruil je groen! op 22 april

Plantenliefhebbers opgelet: op tweede paasdag (22 april) vindt op Nieuw Rotsoord de plantenbeurs Ruil je groen! plaats. Wie plantjes of zaden wil ruilen of juist op zoek is naar die ene plant die al zolang op het verlanglijstje staat, kan dan tussen 13.00 en 16.00 uur zijn of haar slag slaan. En natuurlijk is er alle gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee met andere liefhebbers tips uit te wisselen over het zaaien, stekken en verzorgen van planten en bloemen.

Moestuinseizoen voor kinderen begint 20 maart

Zin om zelf aardappelen te poten, prei te oogsten of aardbeien te plukken? Huur dan een kindermoestuintje voor 10 euro per vierkante meter per jaar! Woensdag 20 maart begint het moestuinseizoen. Tussen 13 en 16 uur kan iedereen die een moestuintje huurt of wil huren een naambordje komen maken. Kun je niet komen, maar wil je toch een moestuintje pachten, meld je dan aan bij de beheerder (beheerder@nieuwrotsoord.nl).

 

Gratis proefles yoga voor ouder en kind

Speciaal voor kinderen van 2  en 4 jaar en hun ouder(s) geeft Annemarie van den Bogert op Nieuw Rotsoord yoga. Op speelse wijze, via verhaaltjes, liedjes en spelletjes doen we echte yogaoefeningen. Het kind leert zijn of haar lichaam kennen en spanning en ontspannen te onderscheiden. Het kan zichzelf zijn en worden en zich veilig voelen.

De yogales duurt ongeveer een half uur. De groepjes hebben een kleine samenstelling zodat iedereen tot zijn/haar recht komt.

Geïnteresseerd? Kom dan woensdag 13 om 11.15 uur voor een gratis proefles naar Nieuw Rotsoord.

Voor meer informatie: http://www.yogametannemarie.nl.

Gulle donatie Stichting Specsavers Steunt

Stichting Specsavers Steunt heeft ons maandag 18 februari verblijd met een cheque van 1250 euro. Klanten van het filiaal aan de Bakkerstraat in Utrecht mochten het afgelopen jaar bij elke aankoop een muntje ter waarde van 50 eurocent doneren voor Nieuw Rotsoord of voor een landelijk goed doel. Dit betekent dat 2500 mensen voor Nieuw Rotsoord hebben gekozen! Dank, heel veel dank hiervoor. Het geld is bestemd voor het verder opknappen van de volières.

Ruil je groen!

Ruil je Groen! heeft een nieuwe stek gevonden. Het team van kinderboerderij Nieuw Rotsoord, die niet voor niets het groene hart van Hoograven/Tolsteeg wordt genoemd, gaat de Facebookpagina Ruil je Groen! weer laten bloeien als vanouds. Onlangs heeft de overdracht voor het beheer van deze Facebookpagina plaatsgevonden. En op tweede paasdag vindt op de kinderboerderij de ruilmarkt voor planten en stekjes plaats. Natuurlijk blijft iedereen van harte welkom om op de Facebookpagina van Ruil je Groen! zijn of haar tips, successen, foto’s te delen… als het maar groen is.

Kerst Inn (met arrenslee en film!)

Jim Carrey in Disney’s A Christmas Carol.

Kerst begint dit jaar wat vroeger dan anders, namelijk al op zondag 16 december. Dan is kinderboerderij Nieuw Rotsoord gehuld in kerstsferen en komt de wereld van Charles Dickens er tot leven. Bezoekers kunnen zich te goed doen aan glühwein, erwtensoep en warme chocolademelk. Voor de stevige trek zijn er barbecueworstjes en kaiserschmarrn verkrijgbaar. Of wat te denken van enkele gepofte kastanjes, vers van het vuur?
Kinderen kunnen hun ouders en grootouders verrassen met een zelf gemaakt kerststukje met kaarsen van echte bijenwas (kosten 1 euro). En als ze genoeg hebben van het knutselen, staat de arrenslee met Fries paard klaar voor een rondrit (1 euro per persoon). Voor de muzikale noot zorgt ons huiskoor Koor d’r niet bij. Iedereen mag meezingen (graag zelfs!).
Scrooge speelt dit jaar een belangrijke rol, want hij is de hoofdpersoon in de film A Christmas Carol. De film wordt om 16.00 en 19.00 uur gedraaid. Reserveren is verplicht en kan via beheerder@nieuwrotsoord.nl of telefonisch: 030-2541662. De film kost 1 euro per persoon.
De Kerst Inn begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. (De filmvoorstellingen zijn om 16.00 en 19.00 uur, dus na afloop).