Kerst Inn, 18 december

Ho-ho-ho! Omcirkel 18 december in de agenda, want dan moet je toch echt op Nieuw Rotsoord zijn. Vanaf 13.00 uur kun je daar al lekker in de kerststemming komen tijdens de Kerst Inn. En het belooft een heel bijzondere Kerst Inn te worden, want een valkenier komt langs om te laten zien hoe mooi én belangrijk roofvogels zijn. Ooit oog in oog gestaan met een woestijnbuizerd? Of een gier voorbij zien wandelen, op zoek naar voedsel? Of een oehoe vlak over je hoofd horen vliegen (spoiler: nee, want dat doet hij geruisloos!). Valkenier Sjobbe Voet geeft zijn dieren alle vrijheid om hun natuurlijke gedrag te tonen. De roofvogeldemonstratie begint om 13.30 uur.
Uiteraard is een Kerst Inn zonder muziek geen Kerst Inn. Blaasorkest Tegenwind wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Kerstwind en speelt vanaf 14.30 uur tal van kerstklassiekers. Je hoeft alleen maar lekker te luisteren met een glühweintje of kop warme chocolademelk. En meezingen mag natuurlijk altijd.

Festival Expeditie Rotsoord (10/9)

 

Het festival van Rotsoord is zaterdag 10 september terug met een hoop muziek, kunst en cultuur én avontuur, ontdekking en verwondering op zowel vertrouwde als ongebruikelijke plekken in de wijk. HE:LEEN Festival is tot 19:00 gratis toegankelijk met voor ieder wat wils, van kindervoorstellingen en kunst tot muziek.

Vanzelfsprekend maakt ook Nieuw Rotsoord deel uit van het festival. Om 13.45 uur treedt Christian Kuitert op. Hij maakt Nederlandstalige ‘fluisterrock, probeerpop en badkamerblues’. Het is muziek met een boodschap, maar ook vaak met een vette knipoog.

Om 15.00 uur geeft poppenspeler Rik Rikken een fantasievolle en hilarische voorstelling, die jong én oud naar het puntje van de stoel jaagt. Een uur later is het de beurt aan Gitaarschool Hanneke de Reus om te laten horen wat haar leerlingen allemaal in de mars hebben. Wie weet staan zij over enkele jaren op een van de podia om een gierende gitaarsolo ten beste te geven.

Meer weten over het volledige programma? Ga dan naar heleenfestival.nl.

Buitenbioscoop, 26 augustus

Vrijdag 26 augustus vertoont Buitenbioscoop Utrecht op Nieuw Rotsoord de laatste film van dit jaar: Licorice Pizza.

Los Angeles 1973, De 15-jarige Gary heeft zoveel plannen en energie dat hij zich nergens door laat tegenhouden. Dus wanneer hij Alana voor het eerst ziet en op slag verliefd is, spreekt hij haar aan. Ook al is ze 25. Regisseur Paul Thomas Anderson keert in dit heerlijke zigzaggende, komische coming of age drama opnieuw terug naar zijn eigen jeugd in LA.

Vrijdag 26 aug 2022
Adres: Briljantlaan 101, Utrecht
Entree = gratis
Aanvang: 21:30 (met pauze)
Max. 50 personen
Reserveren is niet mogelijk
Neem mee:: stoel/ kleed en drankjes & hapjes. Consumpties ook verkrijgbaar in het theehuis.

Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Tijdsduur: 2 uur 13 min

Voor vragen of info:
buitenbiosutrecht@gmail.com

Voorleesmiddag 31 augustus

Ommo Walle en de ondergrondse groene Gnuddel. Zo luidt de titel van een nieuw boek voor kinderen van 8 tot 11 jaar. En het is niet alleen de titel die intrigeert; ook de illustraties laten de kijker niet meer los. Nieuwsgierig? Kom dan woensdagmiddag 31 augustus om 15.00 uur naar Nieuw Rotsoord en laat je tijdens een voorleessessie meeslepen door de avonturen van Ommo.

Het boek is geschreven door buurtgenoot Tom Smit, die eerder al verhalen schreef voor Donald Duck. En de ronduit fascinerende illustraties zijn van de hand van Abraham van de Giessen.

Het verhaal gaat over Ommo Walle, een onzekere jongen die gepest wordt om zijn rare naam. Op een dag ontdekt hij bij toeval een wezen dat een gnuddel blijkt te zijn. Hij wint het vertrouwen van de gnuddel en mag mee naar zijn wereld onder de grond. Daar beleeft hij een spannend avontuur. Hij ontdekt zijn ware identiteit wat zijn leven voorgoed zal veranderen.

 De twee makers zijn nu nog volop bezig om via crowdfunding geld in te zamelen om het boek te kunnen uitgeven. Maar waarom crowdfunding? ,,We hebben geïnvesteerd in de vormgeving van het boek. Het binnenwerk is ontworpen door ontwerpstudio Karel & Linda uit Tilburg. Het is een prachtig boek geworden met een mooie hardcover, vol illustraties en volledig in kleur. Voor uitgevers is het minder aantrekkelijk omdat het een duur boek wordt. Wij hebben zelf echter geen winstoogmerk en vinden het gewoon superleuk als dit boek voor een redelijke prijs uiteindelijk bij de kinderen terechtkomt waar het voor bedoeld is. We zijn op zoek naar mensen die enthousiast worden van dit project en willen helpen om het te verwezenlijken. De crowdfunding is bedoeld om de drukkosten en de verzendkosten te dekken.”

Wilt u bijdragen aan de totstandkoming van dit boek? Ga dan naar Voordekunst.nl.

Circus!

Foto Circus Snor

Hooggeëerd publiek,
Maandagmiddag 11 juli slaat de Kinderkaravaan van Circus Snor zijn tenten op bij kinderboerderij Nieuw Rotsoord. De Kinderkaravaan is een feestelijke circusprogramma met een nostalgisch tintje. Je kan o.a. leren jongleren, lopen op een koord of met het hele gezin een acrobatiektruc oefenen. En dat onder begeleiding van echte circusartiesten! De piste is aangekleed met vlaggen, hekjes, muziek en kleine tentjes met daarin circusspellen. Een vrolijk geheel waar echt iedereen aan deel kan nemen.
De Kinderkaravaan begint om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur.

Vacature manager theehuis

 

MEEWERKEND VOORMAN/VROUW VOOR THEEHUIS NIEUW ROTSOORD

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord (Utrecht) is op  zoek naar een veelzijdig medewerker per 1 september 2022. Het betreft een functie voor gemiddeld 24 uur per week op onregelmatige basis, waaronder de weekenden.

Nieuw Rotsoord is niet zomaar een kinderboerderij. Het is een actieve, veel bezochte ontmoetingsplaats met een theehuis, waar wordt gewerkt met biologische producten en waar huisgemaakte koeken en taarten worden verkocht. Nieuw Rotsoord is een groene oase in een stedelijk gebied. De organisatie draait voornamelijk op vrijwilligers, waarvan een groot deel met afstand tot de arbeidsmarkt.

De taken en verantwoordelijkheden van de medewerker van het theehuis liggen op het gebied van:

* Voorbereiden, organiseren en uitvoeren van horeca werkzaamheden; je staat zelf op de werkvloer en daarnaast zul je als teamleider vrijwilligers aansturen en opleiden
* Medeverantwoordelijk voor opstellen, evalueren en uitvoeren gastvrijheidsconcept (productkeuzes, gedrag en pr) in het theehuis
* Je denkt mee met het beleid, dat doe je binnen de kaders die het management en bestuur heeft vastgesteld
* Verantwoordelijk voor aansturing en instructie van personeel en vrijwilligers op gebied van regelgeving, sociale hygiëne en schoonmaak
*Contactpersoon voor en uitvoerder van verhuringen

Wij vragen:

In eerste plaats een leidinggevende die zelf werkzaam is op de werkvloer en graag met mensen samenwerkt. Iemand met een warme persoonlijkheid en begrip voor de mensen waarmee hij/zij werkt. En verder:
* In het bezit van diploma’s op het gebied van horeca en/of zorg
* Gastvrijheid, flexibiliteit, betrokkenheid, initiatiefrijk en creatief
* Taak- en resultaatgerichte werkhouding
* Je ziet het belang en staat achter de sociale functie van de kinderboerderij

* Ervaring met het aansturen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
* Ambitieuze en enthousiaste houding

* Beschikbaar voor regelmatig teamoverleg en werkoverleg
* Geen van negen-tot-vijf-mentaliteit en stressbestendig

Wij bieden:
-Een uitdagende baan met veel mogelijkheden tot ontplooiing
-Werken op een unieke plek in Utrecht
-Een salaris volgens de CAO Welzijn (€ 2.059 – €3.197 voor fulltime)

Heeft u interesse?
Wij ontvangen graag uw sollicitatie voor 1 augustus op onderstaand (e-mail)adres.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met onze beheerder Angelique Jacobs-Roos.

Nieuw Rotsoord
Briljantlaan 101
3523 CD Utrecht

030-2541662
E-mail:  beheerder@nieuwrotsoord.nl

Schaapscheerdersfeest, zondag 8 mei

De lente is in volle gang en de temperatuur stijgt langzaam maar zeker naar zomerse waarden. Hoogste tijd dus om de schapen van hun dikke laag wol te bevrijden. Dat gebeurt zondag 8 mei tijdens het schaapscheerderfeest. Kinderen kunnen dan van 13 tot 16 uur alles leren over schapen en hoe wol tot stand komt. Onder het motto ‘van schaap tot trui’  mogen ze zelf kaarden, spinnen en weven. Om 14 uur begint de schaapscheerder aan zijn klus. En o 15 uur treden de Stadsgenoten op met liederen over Utrechtse kopstukken. Dit optreden is in samenwerking met Dwarsverband in het kader van Podium om de Hoek.