Gesloten wegens corona-crisis

Helaas is ook kinderboerderij Nieuw Rotsoord in verband met de corona-crisis in elk geval tot en met 6 april gesloten. De medewerkers en vrijwilligers van Nieuw Rotsoord betreuren dit ten zeerste, maar wensen geen enkel gezondheidsrisico te nemen. Niet voor zichzelf, maar zeker niet voor de bezoekers. Wij blijven de richtlijnen van de overheid volgen en zullen u tijdig laten weten als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Nieuw Rotsoord

Kindermoestuintjes

Zin om zelf aardappelen te poten, prei te oogsten of aardbeien te plukken? Huur dan een kindermoestuintje voor 10 euro per vierkante meter per jaar! Wil je een moestuintje pachten, meld je dan aan bij de beheerder (beheerder@nieuwrotsoord.nl).

Helaas moeten wij dit jaar afzien van een officiële start van het moestuintjesseizoen in verband met de corona-epidemie die Nederland teistert. De kinderboerderij is in elk geval tot en met 6 april gesloten. Hopelijk kunnen we daarna weer opengaan, zodat iedereen die een moestuintje heeft gehuurd aan de slag kan gaan.

13 april: lentefeest en paaseieren zoeken

Op tweede paasdag brengt de paashaas zijn jaarlijkse bezoek aan Nieuw Rotsoord. Het zoeken naar paaseieren begint om 13.00 uur. Dan klinkt tevens het startschot voor de ‘crea-markt’ en plantenruilmarkt.Maak je prachtige sieraden, kleding, schilderijen of beelden? Huur dan een kraam voor 10 euro. Voor de plantenruilmarkt stelt Nieuw Rotsoord gratis ruimte ter beschikking. Kom voor meer informatie en reserveringen even langs in het theehuis op de boerderij. Ook kun je informatie opvragen bij Ria Buts: 06 36132351.

22 december: Kerst op Nieuw Rotsoord

Ook dit jaar is het leukste kerstevenement van Utrecht weer op Nieuw Rotsoord. Zondag 22 december is iedereen welkom van 13.00 tot 16.00 uur. Het Utrechtse koor Cantagora zingt prachtige kerstliederen, blaasorkest Tegenwind doopt zich voor de gelegenheid om tot Kerstwind en speelt meeslepende (kerst)muziek, en gitaarschool Hanneke de Reus laat horen wat haar leerlingen allemaal in hun mars hebben. Kinderen kunnen bovendien prachtige kerststukjes maken (hiervoor vragen wij een bijdrage van 1 euro als tegemoetkoming in de materiaalkosten). En natuurlijk zorgt onze keukenbrigade voor overheerlijke versnaperingen als wafels, erwtensoep, warme chocolademelk en glühwein.

Meditatie-avond

‘There is no Guru. You have to believe in yourself. You’ve got to get down to your own temple. It’s all down to you, mate.’
John Lennon

Levenskwaliteit:
Stadsverlichting.nu in Utrecht Zuid houdt zondag 10 november (zoals elke tweede zondag van de maand) op Nieuw Rotsoord een meditatiebijeenkomst voor een betere wereld. Iedereen is welkom van 20.00 tot 21.00 uur. Doe je mee?

Wanneer we de krachten bundelen en we onze verantwoordelijkheid nemen voor ons bewustzijn, dan kunnen we heel effectief zijn. Een betere wereld begint in onze eigen wijk.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat mensen die mediteren een positief effect hebben op zichzelf, maar ook op hun omgeving. Heel concreet betekent dat: minder ongelukken, zelfdodingen en branden. Minder ziekte, verslavingen en geweld.

Namasté
Henk & Hanneke

Bierfeest

Onder het motto ‘Rotsbock jij of rotsbock ik?’ houdt Nieuw Rotsoord op zaterdag 5 oktober een Duits bierfeest. Met op de tap echt Utrechts bock- en witbier van brouwerij Van de Streek. Liever een wijntje? Dat kan natuurlijk ook. En vanzelfsprekend is er Duitse braadworst, curryworst en aardappelsalade. Voor de kinderen is er heerlijke limonade. Het feest, met live muziek van de J-Streetband, begint om 18.00 uur en duurt tot 22.30 uur.
Kom jij ook? Meld je dan aan in het theehuis of stuur een e-mail naar beheerder@nieuwrotsoord.nl.