NLdoet

Met zijn allen genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers. En dat mag ook wel na al dat harde werken tijdens NLdoet. Zo is de stal is weer schoongemaakt en weer lekker fris. En rond de vijver is een nieuw hekje geplaatst. Dank aan alle personeelsleden van de Rabobank die zich in het zweet hebben gewerkt voor Nieuw Rotsoord.

Cursus illustreren

Wie aan een kinderboek denkt, ziet al gauw een prentenboek voor zich. En wie heeft bij het voorlezen van zo’n boek nooit eens gedacht: ‘Ik wou dat ik dat kon, zo mooi tekenen voor mijn kinderen’? Nou, die wens kan snel in vervulling gaan, want illustrator Mathea Westerveld geeft vanaf 8 maart op Nieuw Rotsoord de cursus prenten illustreren. Ter geruststelling: u hoeft echt geen nieuwe Vermeer of Rembrandt te zijn. Kijk voor meer informatie op Lieverlee.com.

Vacature teamleider voor theehuis

TEAMLEIDER VOOR THEEHUIS NIEUW ROTSOORD
Kinderboerderij Nieuw Rotsoord (Utrecht) is op zoek naar een veelzijdig teamleider voor ons
theehuis. Het betreft een functie voor gemiddeld 24 uur per week op onregelmatige basis.
Nieuw Rotsoord is niet zomaar een kinderboerderij. Het is een actieve, veel bezochte
ontmoetingsplaats met een theehuis, waar wordt gewerkt met biologische producten en
waar huisgemaakte koeken en taarten worden verkocht. De organisatie draait
voornamelijk op vrijwilligers, waarvan een groot deel met afstand tot de arbeidsmarkt.

Taken en verantwoordelijkheden:
– Voorbereiden, organiseren en uitvoeren van horeca-werkzaamheden, waarbij je zelf
op de werkvloer staat
– Aansturen en opleiden van het team vrijwilligers
– Als contactpersoon en uitvoerder verantwoordelijk voor de verhuringen
– Verantwoordelijk op gebied van regelgeving, sociale hygiëne en schoonmaak
– Medeverantwoordelijk voor opstellen, evalueren en uitvoeren gastvrijheidsconcept
(productkeuzes, gedrag en pr) in het Theehuis
Wij vragen:
In eerste plaats een leidinggevende die zelf werkzaam is op de werkvloer in het theehuis en
graag met mensen samenwerkt. Iemand met een warme persoonlijkheid en begrip voor de
mensen waarmee hij/zij werkt.
Verder:
– ben je in het bezit van de vereiste diploma’s op het gebied van horeca en/of zorg of je bent
bereid deze te halen
– ben je gastvrij, flexibel, betrokken, initiatiefrijk en creatief
– vind je het leuk om te bakken en nieuwe recepten uit te proberen en kunt dit ook
overbrengen op je team
– heb je plezier in en/of ervaring met het aansturen van mensen met een afstand tot de
arbeidsmarkt
– heb je een taak- en resultaatgerichte werkhouding
– heb je geen van negen-tot-vijf-mentaliteit en ben je bereid om regelmatig weekenddiensten
te draaien
– last but not least ben je stressbestendig

Wij bieden:
– Een uitdagende baan met veel mogelijkheden tot ontplooiing
– Werken op een unieke plek, een groene oase in Utrecht
– Een gezellig team met enthousiaste vrijwilligers
– Een salaris volgens de CAO Welzijn (€ 2.100 – €3.261 voor fulltime)

Heb je interesse?
Wij ontvangen graag je sollicitatie voor 13 februari op onderstaand (e-mail)adres.
Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met onze beheerder Angelique Jacobs-
Roos.
Nieuw Rotsoord
Briljantlaan 101
3523 CD Utrecht
030-2541662
E-mail:  beheerder@nieuwrotsoord.nl

Kerst-Inn: nog wat nagenieten

Wat was het koud, maar ook gezellig én leerzaam : de kerst-inn op Nieuw Rotsoord. Valkenier Sjobbe Voet liet zien hoe roofvogels leven en vertelde geanimeerd hoe belangrijk deze dieren voor de natuur zijn. De glühwein, broodjes worst (ook vegetarisch) en erwtensoep smaakten fantastisch en Kerstwind zorgde voor een vrolijke noot. Nieuw Rotsoord bedankt alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet en alle bezoekers voor hun komst. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2023!

Kerst Inn, 18 december

Ho-ho-ho! Omcirkel 18 december in de agenda, want dan moet je toch echt op Nieuw Rotsoord zijn. Vanaf 13.00 uur kun je daar al lekker in de kerststemming komen tijdens de Kerst Inn. En het belooft een heel bijzondere Kerst Inn te worden, want een valkenier komt langs om te laten zien hoe mooi én belangrijk roofvogels zijn. Ooit oog in oog gestaan met een woestijnbuizerd? Of een gier voorbij zien wandelen, op zoek naar voedsel? Of een oehoe vlak over je hoofd horen vliegen (spoiler: nee, want dat doet hij geruisloos!). Valkenier Sjobbe Voet geeft zijn dieren alle vrijheid om hun natuurlijke gedrag te tonen. De roofvogeldemonstratie begint om 13.30 uur.
Uiteraard is een Kerst Inn zonder muziek geen Kerst Inn. Blaasorkest Tegenwind wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Kerstwind en speelt vanaf 14.30 uur tal van kerstklassiekers. Je hoeft alleen maar lekker te luisteren met een glühweintje of kop warme chocolademelk. En meezingen mag natuurlijk altijd.

 

Helaas is er wat commotie rondom de demonstratie met roofvogels. De Partij voor de Dieren heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders omdat er sprake zou zijn van dierenleed. Nieuw Rotsoord draagt  de dieren een warm hart toe  en we zijn ervan overtuigd dat we met het evenement geen dierenleed veroorzaken, maar dat het een educatieve functie heeft die bij jong en oud kan bijdragen aan het vergroten van de liefde voor de natuur. Van een ‘circusact’, zoals sommigen suggereren, is geen sprake. De vogels vertonen zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag en hebben geen kunstjes geleerd. De betrokken valkenier huisvest zijn dieren in ruime, speciaal voor roofvogels ingerichte verblijven; de dieren zijn ook niet uit het wild afkomstig en verkeren, zo hebben wij tijdens een bezoek aan de valkenier kunnen constateren, in topconditie. Om stress bij de andere dieren op de kinderboerderij en vogelopvang tegen te gaan, zitten de dieren zoveel mogelijk binnen en zijn de volières afgedekt. Overigens vliegen er gedurende het jaar regelmatig wilde roofvogels over.

Wij hopen van harte u op de Kerst Inn te mogen ontmoeten. Tot zondag!

 

Festival Expeditie Rotsoord (10/9)

 

Het festival van Rotsoord is zaterdag 10 september terug met een hoop muziek, kunst en cultuur én avontuur, ontdekking en verwondering op zowel vertrouwde als ongebruikelijke plekken in de wijk. HE:LEEN Festival is tot 19:00 gratis toegankelijk met voor ieder wat wils, van kindervoorstellingen en kunst tot muziek.

Vanzelfsprekend maakt ook Nieuw Rotsoord deel uit van het festival. Om 13.45 uur treedt Christian Kuitert op. Hij maakt Nederlandstalige ‘fluisterrock, probeerpop en badkamerblues’. Het is muziek met een boodschap, maar ook vaak met een vette knipoog.

Om 15.00 uur geeft poppenspeler Rik Rikken een fantasievolle en hilarische voorstelling, die jong én oud naar het puntje van de stoel jaagt. Een uur later is het de beurt aan Gitaarschool Hanneke de Reus om te laten horen wat haar leerlingen allemaal in de mars hebben. Wie weet staan zij over enkele jaren op een van de podia om een gierende gitaarsolo ten beste te geven.

Meer weten over het volledige programma? Ga dan naar heleenfestival.nl.

Buitenbioscoop, 26 augustus

Vrijdag 26 augustus vertoont Buitenbioscoop Utrecht op Nieuw Rotsoord de laatste film van dit jaar: Licorice Pizza.

Los Angeles 1973, De 15-jarige Gary heeft zoveel plannen en energie dat hij zich nergens door laat tegenhouden. Dus wanneer hij Alana voor het eerst ziet en op slag verliefd is, spreekt hij haar aan. Ook al is ze 25. Regisseur Paul Thomas Anderson keert in dit heerlijke zigzaggende, komische coming of age drama opnieuw terug naar zijn eigen jeugd in LA.

Vrijdag 26 aug 2022
Adres: Briljantlaan 101, Utrecht
Entree = gratis
Aanvang: 21:30 (met pauze)
Max. 50 personen
Reserveren is niet mogelijk
Neem mee:: stoel/ kleed en drankjes & hapjes. Consumpties ook verkrijgbaar in het theehuis.

Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Tijdsduur: 2 uur 13 min

Voor vragen of info:
buitenbiosutrecht@gmail.com

Voorleesmiddag 31 augustus

Ommo Walle en de ondergrondse groene Gnuddel. Zo luidt de titel van een nieuw boek voor kinderen van 8 tot 11 jaar. En het is niet alleen de titel die intrigeert; ook de illustraties laten de kijker niet meer los. Nieuwsgierig? Kom dan woensdagmiddag 31 augustus om 15.00 uur naar Nieuw Rotsoord en laat je tijdens een voorleessessie meeslepen door de avonturen van Ommo.

Het boek is geschreven door buurtgenoot Tom Smit, die eerder al verhalen schreef voor Donald Duck. En de ronduit fascinerende illustraties zijn van de hand van Abraham van de Giessen.

Het verhaal gaat over Ommo Walle, een onzekere jongen die gepest wordt om zijn rare naam. Op een dag ontdekt hij bij toeval een wezen dat een gnuddel blijkt te zijn. Hij wint het vertrouwen van de gnuddel en mag mee naar zijn wereld onder de grond. Daar beleeft hij een spannend avontuur. Hij ontdekt zijn ware identiteit wat zijn leven voorgoed zal veranderen.

 De twee makers zijn nu nog volop bezig om via crowdfunding geld in te zamelen om het boek te kunnen uitgeven. Maar waarom crowdfunding? ,,We hebben geïnvesteerd in de vormgeving van het boek. Het binnenwerk is ontworpen door ontwerpstudio Karel & Linda uit Tilburg. Het is een prachtig boek geworden met een mooie hardcover, vol illustraties en volledig in kleur. Voor uitgevers is het minder aantrekkelijk omdat het een duur boek wordt. Wij hebben zelf echter geen winstoogmerk en vinden het gewoon superleuk als dit boek voor een redelijke prijs uiteindelijk bij de kinderen terechtkomt waar het voor bedoeld is. We zijn op zoek naar mensen die enthousiast worden van dit project en willen helpen om het te verwezenlijken. De crowdfunding is bedoeld om de drukkosten en de verzendkosten te dekken.”

Wilt u bijdragen aan de totstandkoming van dit boek? Ga dan naar Voordekunst.nl.