De bieb komt!

 

Bibliotheek Utrecht komt naar je toe deze zomer met de mooiste verhalen! De biebfiets toert rond door Utrecht en strijkt neer in parken, speeltuinen en op pleinen. Kom ons tegen op vele verrassende plekken! Bekijk ter plekke het menu en kies het verhaal dat jij graag wil horen. De voorlezers zorgen voor griezelverhalen, poëzie, romantische verhalen of laten je lekker lachen. Voor jong én oud. Kijk op bibliotheekutrecht.nl/zomer wanneer de biebfiets bij jou in de buurt is. En check dan meteen de speciale voorlezers, zoals nijntje.

De bibliotheek doet dinsdag 17 augustus Nieuw Rotsoord aan. Tussen 14.00 en 16.00 kan iedereen dan genieten van mooie verhalen.

 

Buitenbioscoop 30 juli

Cannes? Het Nederlands Film Festival? Hollywood? Nee, de mooiste films zie je in de zomermaanden op Nieuw Rotsoord. Vrijdagavond 30 juli vertonen we onze derde film: Antoinette dans les Cévennes.

Antoinette is een Parijse schooljuf die er een affaire op na houdt met de getrouwde vader van een van haar leerlingen. Als hij met zijn gezin op wandelvakantie gaat in een Zuid-Franse bergstreek, reist ze hem achterna. Ter plekke wordt het voor Antoinette vooral afzien vanwege de eigenzinnige pakezel die haar bagage door de bergen moet vervoer.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk via buitenbiosutrecht@gmail.com.

Maak Rotsoord groen!

Om groen te laten groeien en natuur in de stad te verbinden met het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, hebben ondernemers en (buurt)bewoners Rotsoord uitgeroepen tot Zusterpark. De buurtvergroeners hebben een missie: samen een groot park zijn! Om Rotsoord verder te vergroenen, hebben we jullie hulp nodig. Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is dit jaar het afhaalpunt voor zakjes bloemzaad van The Pollinators. Zaai in eigen tuin of balkon en bewaar wat om te verspreiden op boomspiegels of braakliggende grond op Rotsoord! Daar worden bijen, vlinders en andere insecten blij van, en mensen ook. Meer weten of vragen? Ga dan naar www.nudge.nl/projects/voer-de-bij-bij/zusterpark-rotsoord-wordt-voedselbank-voor-bijen/

Help ons aan een nieuwe glijbaan

 

Op kinderboerderij Nieuw Rotsoord aan de Briljantlaan in Utrecht kunnen kinderen heerlijk buiten spelen en ravotten. Zelfs gedurende de coronacrisis is de speeltuin geopend. Maar speeltoestellen slijten. Zeker zo’n intensief gebruikt toestel als het klimhuisje met glijbaan. Dat is na vijftien jaar dringend aan vervanging toe. Helaas is een veilig, goedgekeurd speeltoestel erg duur. Een nieuw exemplaar kost 8.000 euro. Daarom vragen wij van u een bijdrage. Maar niets is voor niets: wij leveren een lekkere tegenprestatie! Ga voor een donatie naar crowdfundingplan.nl/nieuwrotsoord.

 

Oma’s Rendang en Rozendessert

Bas en Tieme staan zaterdag 20 maart weer in de keuken van Nieuw Rotsoord om voor u een heerlijke vegetarische maaltijd te bereiden. Uiteraard met een Indische twist. Op het menu staat Oma’s Rendang, een heerlijke stoofschotel. En met het bijgerecht Bronuggets is het helemaal smikkelen en smullen geblazen. Als afsluiter kunt u het Rozendessert bestellen, dat de smaakpapillen laat jubelen en juichen. Loopt het water u nu al in de mond? Bestel dan snel via www.Tibasco.nl.