Schaapscheerdersfeest, zondag 8 mei

De lente is in volle gang en de temperatuur stijgt langzaam maar zeker naar zomerse waarden. Hoogste tijd dus om de schapen van hun dikke laag wol te bevrijden. Dat gebeurt zondag 8 mei tijdens het schaapscheerderfeest. Kinderen kunnen dan van 13 tot 16 uur alles leren over schapen en hoe wol tot stand komt. Onder het motto ‘van schaap tot trui’  mogen ze zelf kaarden, spinnen en weven. Om 14 uur begint de schaapscheerder aan zijn klus. En o 15 uur treden de Stadsgenoten op met liederen over Utrechtse kopstukken. Dit optreden is in samenwerking met Dwarsverband in het kader van Podium om de Hoek.

Kindervrijmarkt

Ook Nieuw Rotsoord kleurt op Koningsdag oranje. In de boomgaard zijn kinderen dan van harte welkom om hun spulletjes te ruilen en te verkopen op de kindervrijmarkt. De vrijmarkt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een verkoopplekje in de boomgaard is uiteraard gratis! Let op: omdat het een feestdag is, gaat Nieuw Rotsoord ook pas om 13.00 uur open.

Paasfeest

Hij komt weer, de paashaas! Op tweede paasdag (maandag 18 april) verstopt hij chocolade eieren op het buitenterrein van Nieuw Rotsoord. Om 13.00 uur mogen kinderen op zoek naar de verstopte lekkernij. Let op, wie het gouden ei vindt krijgt een leuke prijs. Maar eigenlijk is elk ei al een prijs op zich, toch? Na afloop van de zoektocht naar eieren is er volop gelegenheid om fraaie paasknutsels te maken.

Maar er is nog meer te doen op Nieuw Rotsoord. Tussen 14.00 en 15.00 uur kunt u genieten van een optreden van accordeonist en zanger Paul Papillon. Nieuwsgierig? Kijk en luister alvast hier. Na zijn optreden laat de Maastrichtse band 10 cents Trinkets van Wim van der Zanden zich horen. Hij haalt zijn inspiratie uit americana en Britse folk. Een kleine winstwaarschuwing: de band en de zangers en zangeressen gebruiken het optreden op Nieuw Rotsoord om aan hun stemmen en ritme te schuren en schaven. Daarna treden zij op in Taplokaal Gist (vanaf 16.00 uur).  Hier alvast een voorproefje op YouTube.

Let op: op eerste paasdag is de kinderboerderij gesloten.

 

Kindermoestuintjes

Het seizoen voor de kindermoestuintjes begint weer. Voor 15 euro kunt u voor uzelf en uw kinderen voor een jaar lang een moestuintje (1 vierkante meter) huren. De eerste klus: het schilderen van een naambordje. Dat gaan we zaterdagmiddag 26 maart doen, van 13.00 tot 16.00 uur. Wie al een moestuintje met naambordje heeft, kan dan een oorwormpotje maken (zeg maar een huisje voor oorwormen, die dan als dank voor hun onderkomen weer bladluizen bestrijden). Nog geen tuintje, maar wel groene vingers? Kom dan even langs om alsnog een tuintje te huren. Of stuur een e-mail naar beheerder@nieuwrotsoord.nl.

Lekker drummen

Zaterdag 12, 19 en 26 februari kun je al je energie eruit drummen tijdens een gratis workshop percussie op Nieuw Rotsoord. Geen ervaring? Geen talent? Geen enkel probleem! Iedereen van 14 jaar of ouder is welkom om de sticks ter hand te nemen en helemaal los te gaan onder begeleiding van een ervaren drumdocent. Uiteraard staan er diverse slagwerkinstrumenten ter beschikking. Voor meer informatie en aanmelding: pulsepercussion.nl / 06 1277 0895. De workshop begint telkens om 10.30 en duurt tot 12.30 uur.

 

Bollenactie voor bijen

 

Uitgebloeide bollen! Lever ze af tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ bij onze kinderboerderij

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel.
Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.
Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen. Op kinderboerderij Nieuw Rotsoord kunnen de uitgebloeide bollen (liefst zonder aarde) in een speciale bak of mand gedaan worden.

Fleurig Ommetje
De ingeleverde bloembollen (bij voorkeur narcissen en blauwe druifjes) worden later dit jaar met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij.
Zo kan iedereen, inclusief (wilde) bijen en insecten, volgend jaar weer genieten van de kleurenpracht.
Met elkaar in beweging voor een fleurige buurt. 

Bijenlandschap
Meer weten over deze actie en andere deelnemende kinderboerderijen kijk op www.kinderboerderijenactief.nl/bollenactie Onze kinderboerderij stimuleert het Bijenlandschap.