Speelgelegenheid

Kom je binnen bij Nieuw Rotsoord, dan zie je in een oogopslag een zandbak, een glijbaan, een wip en dan tussen dat alles liggen kinderfietsjes. Loop je binnen in ons hoofdgebouw, dan ligt ook daar speelgoed waar vooral de kleintjes heel blij mee zijn. Toch bieden wij ook kinderen tussen drie en twaalf jaar ruimte en vermaak. Denk alleen al aan onze Klauterheuvel.

Rond het terras
De zandbak biedt plaats aan enkele tientallen spelende peuters. Hij grenst direct aan het terras, zodat je als ouder of als oppas prima zicht hebt op wat er gebeurt en snel in kunt grijpen als dat nodig is. Achter de zandbak ligt het middenterrein met daar op een speelhuisje met glijbaan, een wip, een houten paard met wagen en twee verende paarden en verder nog een keur aan rijdend materiaal (deels geschonken door de Rabobank en verder geschonken door bewoners uit de omliggende wijken).

De Klauterheuvel
De Klauterheuvel ligt aan de zuidkant van ons terrein. Het is een stukje oerbos, waar rioolpijpen en klimrekken (touwlianen) in het groen verborgen liggen. Het is spannend er rond te banjeren, mede door zijn ruige karakter. Ook staat er een avontuurlijk klimrek. Die staat in het zand, dus val je eruit, dan is er nog niets aan de hand. Het spreekt vanzelf dat we dit stukje Nieuw Rotsoord optimaal gebruiken bij onze activiteiten voor de jeugd, bij het paaseieren zoeken en bij de kinderfeestjes.

De waterspeeltuin
De waterspeeltuin is onderdeel van ons waterproject, dat uitgebreider staat beschreven onder ‘Wat leeft hier’. In de waterspeeltuin kunnen kinderen water oppompen, dat dan via een goot naar de vijver stroomt. In die goot kunnen ze volop zanddammetjes opwerpen om het water om te leiden.

 

Binnen spelen
Als het weer minder mooi is kan er binnen worden gespeeld in de speelkamer, maar eigenlijk biedt dat alleen soelaas voor de kleintjes tot drie jaar. Voor hen liggen er knuffels, een keukentje, een kasteel, puzzels, boekjes, een autobaan, en dergelijke.
Er staan ook een tafel en stoeltjes plus stoelen voor ouders die de boel in de gaten willen houden. In deze speelkamer staat een terrarium met daarin een baardagame, een groot soort hagedis die meestal doodstil zit te kijken naar de spelende kinderen.