Werk in uitvoering

Op dit deel van onze website informeren we onze bezoekers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden over de voortgang van de vernieuwing van onze huisvesting. Deze werkzaamheden vinden plaats in 2024 en 2025. Er zullen regelmatig inloopbijeenkomsten plaatsvinden. Ook zullen er regelmatig klusdagen worden georganiseerd.
Bij alle werkzaamheden maken we steeds weer de afweging wat wij als bewonersinitiatief zelf kunnen en waar professionele partijen voor nodig zijn. De mensen van Nieuw Rotsoord willen en kunnen heel veel zelf. We hopen daarbij dat de plannen voor nieuwe energie uit de
wijk zorgen. Als mensen uit de buurt komen helpen met het opknappen van het gebouw en het terrein, blijft Nieuw Rotsoord een echt wijkinitiatief.
Wil jij meehelpen bij het realiseren van de plannen van Nieuw Rotsoord? Houd dan deze website en onze sociale media in de gaten. Of neem contact op via beheerder@nieuwrotsoord.nl.
Mei tot juli 2024: De gemeente Utrecht gaat aan de slag met de herinrichting van het Rotsoord achter ons terrein. Het deel van de weg tussen Volkstuinvereniging Briljant en Tafelboom wordt helemaal opnieuw bestraat en beplant. Tijdens de werkzaamheden wordt het Rotsoord afgesloten voor verkeer, in ieder geval voor auto’s. Maar ook voor fietsers en voetgangers zal onze achteringang (bij de Garage) een paar maanden minder goed bereikbaar zijn. Wij vragen onze medewerkers en bezoekers om in die periode alleen gebruik te maken van de ingang aan de Briljantlaan. Auto’s kunnen worden geparkeerd in de omliggende wijken of in parkeergarage Vaartsche Rijn. Straks zullen er aan het vernieuwde Rotsoord bijna geen parkeerplaatsen terugkomen.
De werkzaamheden starten in de week van 6 mei en duren 10 tot 12 weken. De gemeente verwacht eind juli klaar te zijn met dit deel van het Rotsoord. Na de vakantieperiode start de gemeente met het laatste deel van het Rotsoord, tussen Tafelboom en de Diamantweg.
Maart en april 2024: Vrijwilligers van Nieuw Rotsoord beginnen aan het opschonen van de verwilderde tuin achter de villa. Ook personeel van de Volksbank komt een dag klussen en verzet veel werk. Dank
daarvoor! Daarbij stuiten zij onder andere nog op een oude watermeterput. Nu de villa ook bij de kinderboerderij hoort, dient er een watermeter voor het hele complex te komen. Maar waar lopen de waterleidingen eigenlijk? Drinkwaterbedrijf Vitens heeft er een stevige klus aan.
Voorjaar 2024: De plannen voor de renovatie en uitbreiding van de villa Staatsen worden verder uitgewerkt. Met een architect, bouwexperts en aannemers wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn en hoe de klus moet worden geklaard. Ook maakt een landschapsarchitect een plan voor de herinrichting van ons terrein.
December 2023: Na vele jaren overleggen, onderzoeken en onderhandelen wordt de villa Staatsen officieel overgedragen aan Stichting Nieuw Rotsoord. Lees hier wat RTV Utrecht over deze mijlpaal schreef. Eindelijk kan de verbouwing beginnen!