Wie zijn wij?

Nieuw Rotsoord is meer dan een kinderboerderij. Het is een groene oase in de wijk Hoograven-Tolsteeg, gericht op ontmoeting, recreatie en natuur- en milieueducatie voor alle bewoners van de omliggende wijken.

Het verzorgen van het groen en de dieren, de bediening in ons theehuis en het onderhoud van het terrein wordt gedaan door tientallen vrijwilligers. Sommigen van hen zijn dagelijks op Nieuw Rotsoord in de weer, anderen enkele keren per maand. De één is ingenieur van beroep, de ander zit in een re-integratietraject. Wij gaan uit van de kracht van elk individu, zodat iedereen zijn steentje bijdraagt aan de leefbaarheid van de omliggende wijken.

De stichting heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zonnepanelen zorgen voor elektriciteit, de planten, boomgaard en weides worden op een natuurlijke manier bemest en bij het reinigen van de hokken en stallen maken wij gebruik van effectieve micro-organismen (EM). Die komen vrij in de natuur voor en kunnen worden gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water en dieren te verhogen.

Nieuw Rotsoord is een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar iedereen zich veilig en welkom voelt en de mogelijkheid heeft in ons theehuis te genieten van onze zelfgebakken biologische producten. De extra gezonde producten uit onze tuinen en de eieren van onze kippen verwerken wij in de koeken, taarten, andere gerechten en producten die we in onze boerderijwinkel verkopen.

Samen met volkstuinvereniging Briljant zitten we op het terrein van een oude wasserij, wat te zien is aan de gebouwen en de inrichting van het terrein. Ook cultuurhistorisch gezien is Nieuw Rotsoord heel bijzonder.