Boerderijwinkel

Producten

Food

 

Jam van het seizoen. Vanaf nu weer verkrijgbaar: bramenjam, zwartebessenjam en sinaasappel-rabarberjam. Heerlijk! €4,50 per pot.

Eieren Op Rotsoord lopen verschillende soorten kippen rond die allemaal eieren leggen. De eieren van een krielkip zijn vanzelfsprekend niet zo groot als die van een gewone kip. Wij verkopen helaas geen eieren meer, omdat wij deze gebruiken in onze keuken voor het bakken van de cakes en taarten.

Fruit Fruit wordt voornamelijk in het najaar verkocht, alleen de kersen kunnen we aan het begin van de zomer plukken. Verder hebben we een notenboom, appel- en perenbomen, een pruim, kortom het aanbod van fruit is heel divers.

Noten In de boomgaard staat een enorme walnotenboom vanaf eind september, begin oktober worden de walnoten verkocht.

Honing Nieuw Rotsoord dient als thuishaven van enkele tientallen bijenvolken. Als ras zijn de rustigste bijenrassen uitgekozen. De korven staan meestal op de kinderboerderij, maar in het voorjaar gaan ze naar verschillende boomgaarden in het land en aan het eind van de zomer gaan ze naar de hei. Hierdoor kunnen we verschillende soorten honing aanbieden zoals voorjaarshonig, lindehoning, fruithoning, bladhoning en heidehoning.
De prijzen voor de honing verschillen, afhankelijk van de manier om de honing wordt verkregen (slingeren of kloppen) en hoeveel ervan wordt gemaakt door de bijen. Vooral de heidehoning is duur, de reden is dat heidehoning niet geslingerd kan worden maar uit de raad moet worden geklopt. Dit is een uitermate arbeidsintensieve klus.

Kruiden Wijkbewoners die graag kokkerellen kunnen een zakje met zelf gekweekte kruiden komen halen. Die worden vers uit de tuin geknipt. We leveren uiteraard alleen wat het seizoen biedt, zoals bijvoorbeeld lavas, bieslook, munt, rozemarijn, venkel, peterselie. Wilt u een keer een echt bijzondere salade maken, dan kunt u in overleg ook onze eetbare bloemen kopen.
Zelf gemaakte producten Veel van onze oogst wordt door onze vrijwilligers verwerkt in allerlei producten, zoals jams, compôtes, siropen, kruidenazijn, etc. Kom een kijkje nemen in onze boerderijwinkel om te zien wat we op dit moment allemaal aanbieden. Uiteraard zijn al onze producten verwerkt volgens HACCP-normen.

Nonfood

Knuffels Ali, een van onze vrijwilligsters, is een ster in haken en breien. Zij heeft een keur aan knuffels gemaakt die we ook in ons winkeltje verkopen.
Kussens Met (maatschappelijke) stagiaires maken we kussens van onze eigen schapenwol. De wol verven met planten uit onze thematuin en walnotenblad en -bolsters, verder gebruiken we henna voor de oranje kleur. Voor de rode kleur gebruiken we karmijn of cochenille, de kleurstof die uit de cochenilleluis wordt gehaald. Het is de zelfde kleurstof die gebruikt wordt in het roze laagje van de roze koek.

EM (Effectieve Micro-organismen) Een mooiere tuin, lekkerder groenten, meer energie, een grotere oogst, gezonder vee, zuiverder water… zonder gebruik van chemicaliën, kunstmest en pesticiden… dit alles is te bereiken met één middel: effectieve micro-organismen, kortweg EM genoemd. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar EM werkt. EM is een mengsel van gewoon in de natuur voorkomende micro-organismen. Het geheim zit hem in de combinatie. Deze maakt EM zo werkzaam en zo breed toepasbaar. EM is een ontdekking van de Japanse landbouwprofessor Teruo Higa. Nieuw Rotsoord werkt al ruim 10 jaar met EM. Tevens zijn we verkooppunt van EM en EM gerelateerde producten.

Wilt u meer informatie, kom dan naar Nieuw Rotsoord.