Duurzame kerstbomen en -versiering

Kerst is pas echt kerst met een duurzame kerstboom in huis. En al helemaal als er ook nog duurzame kerstversiering in hangt. Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is al jaren een uitgiftepunt voor duurzaam gekweekte kerstbomen. De boomkweker gebruik geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruid en ongedierte; wel schoffelt hij regelmatig het onkruid tussen de bomen weg en sommige kwekers zetten hiervoor zelfs schapen of ganzen in. En uiteraard is het gebruik van kunstmest uit den boze.
Als de kerstbomen na de feestdagen weer worden ingeleverd, krijgen ze een plekje in de natuur. Dit kan een bos zijn, maar ook een landgoed.
De duurzame kerstbomen die wij u kunnen aanbieden, zijn Servische sparren (Picea omorika). U kunt uw boom nu al reserveren via www.duurzame-kerstbomen.nl. Kies dan als uitgiftepunt kinderboerderij Nieuw Rotsoord, want voor elke kerstboom die via Nieuw Rotsoord wordt besteld, krijgt de kinderboerderij een bijdrage.
De gereserveerde bomen kunnen zaterdag 12 december worden afgehaald en op zaterdag 9 januari teruggebracht. 
Nieuw Rotsoord promoot duurzaamheid. Daarom willen wij u graag wijzen op de duurzame kerstversieringen van Jingl. Via Jingl.nl kunt u prachtige kerstballen, slingers etc. bestellen, die bij u thuis worden gebracht. In januari komen ze de spullen dan weer ophalen. Kijk voor meer informatie op www.jingl.nl.