Proeftuin Rotsoord

Rotsoord ontwikkelt zich in hoog tempo tot een van de leukste plekken van de stad Utrecht. Hoe geweldig deze ‘hotspot’ is, kan iedereen zondag 8 oktober ontdekken tijdens het Rotsoord Proeftuin Festival. Met kunst, verhalen, muziek en vooral hapjes en drankjes worden bezoekers rondgeleid in het herontwikkelde stadsdeel. Jong en oud kunnen er opvallen veel zien, horen, ruiken en proeven. Voor de jongsten kan de dag al niet meer stuk als zij een bezoek brengen aan de voorleesochtend van schrijver en Gouden Griffel-winnaar Koos Meinderts en illustratrice Annette Fieg, vanaf 10.30 in DAAR (Helling 50). Nieuw Rotsoord is vanaf 13.00 uur betrokken bij het festival. Wij dissen geen verhalen op, maar heerlijke zoete en hartige herfsthapjes. Bovendien tappen we dit keer eens uit een ander vaatje, want bij de hapjes serveren we voor de ouderen donker, alcoholvrij streekbier.
Wie na 17.00 uur, als Nieuw Rotsoord de poorten sluit, nog verder wil feesten, kan op diverse locaties terecht. Zo is er live jazz bij Klein Berlijn en zijn er dj’s actief bij LE:EN.

Oogstfeest

Het oogstfeest (zaterdag 23 september) op Nieuw Rotsoord kent dit jaar een speciale editie: Buren Oogsten. Tijdens Burendag oogsten we niet alleen uit de tuinen van Nieuw Rotsoord, maar ook uit de buurt. We gaan samen een broodoven bouwen, appelsap persen, naar poppenspel kijken, naar muziek luisteren en meezingen. En natuurlijk samen eten.
Het programma:
– 13.00 – 16.00 uur: Kies een recept, oogst alle ingrediënten en bereid je eigen maaltijd. En natuurlijk pers je daarbij een heerlijk glas appelsap.
– 15.00 uur: Poppenspeler Rik Rikken speelt De Kleine Walvis.
– 16.00 uur: Live muziek van Tri Amezeg.
– 18.00 uur: Samen eten en drinken. Nieuw Rotsoord zorgt voor heerlijk hapjes, maar neem zelf ook wat mee (oogsten uit de buurt, nietwaar?). Voor deelname graag vooraf aanmelden via beheerder@nieuwrotsoord.nl.
– 19.00 uur: Gitaarschool Hanneke de Reus brengt liedjes uit The Sound of Music ten gehore. Meezingen is gewenst!

Trommelfeest

GOODBYE SUNSHINE!
Een dag vol zomer op zondag 10 september van 13.00 tot 16.00 uur. Want dan presenteert Nieuw Rotsoord het festvial Goodbye Sunshine. Met om 13.30 uur Celtic fiddle van Liedeke, om 14.00 uur de band Pursuit of Happiness en om 15.00 uur een percussie-workshop met Nico van Asdonck. We hebben maar liefst 100 trommels klaarstaan, waaronder djembe, cajon, darbuka, doun-doun en marstrommels. Kom ook en DOE MEE!!!

Pursuit of Happiness
Nico van Asdonck

Koffie voor een eerlijke prijs

Helaas zijn wij genoodzaakt de prijs van een kopje koffie of espresso te verhogen. Ook andere consumpties worden iets
duurder. Jarenlang hebben wij de laagste prijzen gehanteerd, maar onze inkoopkosten zijn in die tijd enorm gestegen.
Daardoor zijn wij nu gedwongen onze prijzen aan te passen.
Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is er voor alle bewoners uit de omringende wijken, daarom doen wij ons uiterste best
consumpties voor iedereen betaalbaar te houden. Bent u in het bezit van een U-pas, dan krijgt u 25% korting op onze
consumpties.
De nieuwe tarieven gelden vanaf 1 september 2017.

Bijendag

De zomer is aangebroken en overal hoor je weer het gezoem van bijen. Hoogste tijd dus om eens nader kennis te maken met deze nuttige insecten. Dat kan tijdens de Bijendag, die Nieuw Rotsoord samen met Groen moet je Doen op zondag 11 juni houdt. Iedereen kan dan honing proeven (jazeker, er zijn meerdere smaken!), een kijkje nemen in de bijenkorf, zelf honing slingeren en daarna een eigen potje honing tappen. En je kunt prachtige kaarsen maken van echte bijenwas. Daarnaast is er nog de StoereKost smaaktest, waaruit blijkt dat gezond eten ongelooflijk lekker kan zijn. Reden genoeg dus om tussen 13 en 16 uur op Nieuw Rotsoord te vertoeven. Bovendien speelt An-deas live Keltische muziek. Misschien moeten we de Bijendag alleen al daarom omdopen tot Bijenfeest.

Rookvrij

 

Ons hele terrein is met ingang van 31 mei rookvrij. Zo wil Nieuw Rotsoord kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Beheerder Angelique Jacobs: ,,Als kinderboerderij willen we ons graag inzetten voor een rookvrije generatie. Daarom gaan wij vanaf vandaag, de Wereld Niet Roken Dag, voor een volledig rookvrij terrein.”

Schaapscheerderfeest

Het is weer tijd dat de schapen hun wollen vacht uittrekken. Daarom komt zondag 7 mei de schaapscheerder op Nieuw Rotsoord. Hou de camera in de aanslag voor dit spectaculaire schouwspel.
Tijdens het schaapscheerderfeest kun je alles over wol en wolbewerking te weten komen. Kruip achter het spinnewiel en maak een prachtige draad, leer hoe je wol moet kaarden en weven. En natuurlijk vertellen we een mooi schapenverhaal. Het festijn begint om 13.00 uur en duurt tot 16.oo uur. De schaapscheerder begint om 14.30 uur aan zijn klus.

 

Kindervrijmarkt

Ook Nieuw Rotsoord kleurt op Koningsdag oranje. In de boomgaard zijn kinderen dan van harte welkom om hun spulletjes te ruilen en te verkopen op de kindervrijmarkt. De vrijmarkt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een verkoopplekje in de boomgaard is uiteraard gratis! Let op: omdat het een feestdag is, gaat Nieuw Rotsoord ook pas om 13.00 uur open.