Midzomernachtfeest & kamperen

Nieuw Rotsoord vindt het wel weer tijd voor een festijn. Daarom vieren we zaterdag 23 juni het midzomernachtfeest. Met uiteraard – voor wie niet bang is in het donker en van een nachtelijke avontuurtje houdt –  kamperen bij de boer!
We beginnen om 16.00 uur met campingspelletjes. Om 17.00 kunnen de kampeerders hun tent gaan opzetten. Ondertussen zijn er optredens van een koor en van gitaarschool Hanneke de Reus.
Vanaf 18.00 uur is er barbecue (à 10 euro per volwassene en 5 euro per kind). Kosten voor drank komen daar dan nog bij.
Na het braaifestijn spelen kinderen de musical The Sound of Music, waarna de het koren ‘Laat maar waaien’ en ‘Koor d’r niet bij’ van zich laten horen.
Let op: voor de barbecue en het kamperen is het noodzakelijk je ruim van tevoren op te geven via beheerder@nieuwrotsoord.nl. Per tent rekenen wij 5 euro.

Hans Roseboom (1950-2018)

Tot ons grote verdriet is dinsdag 15 mei onze oud-voorzitter Hans Roseboom na een ziekbed overleden. Hans was vanaf het allereerste uur betrokken bij de wederopbouw van de kinderboerderij en heeft zich tomeloos ingezet om deze groene oase voor Tolsteeg/Hoograven te behouden. Hans was de man achter de schermen, de regisseur. Volhardend, een tikje eigenwijs maar vooral bevlogen. Hij lobbyde bij politieke partijen om hun steun, woonde inspraakavonden en raadsvergaderingen bij en wist zo de Utrechtse politiek te overtuigen van het belang van Nieuw Rotsoord. Hoewel hij na enkele jaren de voorzittershamer neerlegde, nam hij die twee jaar geleden toch weer op en maakte hij zich opnieuw sterk om de ontwikkelingen van Nieuw Rotsoord en omgeving in goede banen te leiden. Ook dit keer was hij een steun en toeverlaat voor de beheerder. Wij zullen Hans missen, maar zijn enthousiasme, volharding en dat tikkeltje eigengereidheid koesteren tot in de lengte der dagen. Hans, hartelijk dank voor alles.

 

Schaapscheerdersfeest, zondag 13 mei

Met de zomer in aantocht is het weer de hoogste tijd om de schapen van hun warme, wollen vacht te ontdoen. Dat is een mooie klus voor een schaapscheerder. Houd de camera in de aanslag, want het is een fotogeniek spektakel. En we hoeven niet alleen maar toe te kijken hoe iemand anders hard aan het werk is, want wie wil kan ook leren wol kaarden, spinnen en weven. Kortom, het belooft zondag 13 mei een mooie dag te worden. Het festijn begint om 13 uur en duurt tot 16 uur. 

Nieuwe expositie

Kunstenares Hanna Maas heeft het stokje overgenomen van Sigrid Leerink en exposeert de komende twee maanden haar tekeningen in het theehuis van Nieuw Rotsoord. De naam van de expositie laat zich raden: Vreemde Vogels. Dus kom vliegensvlug naar Nieuw Rotsoord en bewonder Hanna’s vogelprenten.

Kindervrijmarkt

Koningsdag is leuk, maar Koningsdag op Nieuw Rotsoord is nog leuker! Kom daarom vrijdag 27 april de verjaardag van koning Willem-Alexander vieren op de kinderboerderij. Bezoek onze kindervrijmarkt in de boomgaard. Of neem een kleedje mee en bied als een echte handelaar jouw oude speelgoed, boeken, kleding en dergelijke aan. Je kunt er natuurlijk ook zingen, dansen of muziek maken in ruil voor een centje. Of zelfgebakken cupcakes. De kindervrijmarkt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Dressingcode: oranje (maaar is uiteraard niet verplicht).

Bijendag (22 april)

De lente is in volle gang en de bijen gaan weer op zoek naar honing. Om dat te vieren vertelt onze imker Jan van de Luijster zondag 22 april alles over deze nuttige insecten en leert hij kinderen hoe ze van bijenwas een echte kaars kunnen maken. En wist je dat er heel veel verschillende soorten honing zijn? Kom ze proeven en vul zelf een potje met echte, versgetapte honing! De bijendag begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Einde vogelgriep

Het heeft lang geduurd, maar sinds vrijdag 13 april is Nederland officieel verlost van het vogelgriepvirus. Dit betekent dat de minister toestemming heeft gegeven om de afdekzeilen van de volières te verwijderen, zodat de vogels weer zichtbaar zijn en kunnen genieten van het zonnetje. Overigens zijn niet alleen de vogels blij dat de afdekking is weggehaald…