Kerst Inn

 

Nieuw Rotsoord viert zondag 17 december van 13.00 tot 16.00 uur het mooiste feest van het jaar: de Kerst Inn. En het is een speciale editie, want onze vaste gast Charles Dickens is door drukke werkzaamheden verhinderd en heeft daarom besloten andere helden te vragen hem en zijn cast te vervangen. Daarom staat dit keer alles in het teken van de fantasiewereld van Narnia, een geesteskind van de Britse schrijver C.S. Lewis. In Narnia kunnen dieren praten en is magie een alledaags fenomeen. Kijk dan ook niet raar op als je tijdens de Kerst Inn roofvogels tegenkomt in de geitenstal. En terwijl je door Narnia struint, loopt het water je in de mond als je de geur van verse crêpes van meesterbakker Jean-Yves ruikt. Verder lonkt een bescheiden kerstmarkt, waar je onder meer heerlijke chocolademelk (en de ouders glühwein) kunt drinken.

Een Kerst Inn zonder muziek is natuurlijk geen Kerst Inn. Gitaarschool Hanneke de Reus laat vanaf 15.00 uur hemelse klanken neerdalen op Nieuw Rotsoord. Tegen die tijd hebben veel kinderen ongetwijfeld al een prachtig kerststukje gemaakt met zelfgedraaide, echte, heerlijk geurende kaarsen van bijenwas! (Kosten 1 euro ivm materiaalkosten).

Ophokplicht

Helaas, er heerst weer vogelgriep in het land. Het ministerie van Landbouw heeft daarom verordonneerd dat buitenverblijven van vogels en pluimvee moeten worden afgedekt om zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Deze maatregel geldt niet alleen voor pluimveehouderijen, maar ook voor kinderboerderijen en hobbyisten. Zodra vanuit Den Haag het sein ‘veilig’ wordt gegeven, verwijderen wij vanzelfsprekend het afdekzeil weer onmiddellijk van de hokken.

Specsavers steunt Nieuw Rotsoord

Hoera, de Stichting Specsavers Steunt schiet Nieuw Rotsoord te hulp, en dat allemaal dankzij de vele bezoekers die op ons hebben gestemd. Hartelijk dank daarvoor! Het filiaal van Specsavers in de Bakkerstraat legt volgend jaar van elke aankoop die daar wordt gedaan een bedrag opzij, dat dan eind 2018 aan Nieuw Rotsoord wordt overhandigd. Of dat voldoende is voor de zo gewenste nieuwe volière moet nog blijken, maar het is in elk geval een fantastisch begin!
 
Helaas moeten we tevens melden dat sinds vrijdag 8 december de ophokplicht weer van kracht is. In Biddinghuizen is vogelgriep gesignaleerd en dat betekent dat niet alleen pluimveebedrijven, maar ook kinderboerderijen en houders van siervogels hun buitenverblijven moeten afdekken.

Rookvrij

 

Ons hele terrein is met ingang van 31 mei rookvrij. Zo wil Nieuw Rotsoord kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Beheerder Angelique Jacobs: ,,Als kinderboerderij willen we ons graag inzetten voor een rookvrije generatie. Daarom gaan wij vanaf vandaag, de Wereld Niet Roken Dag, voor een volledig rookvrij terrein.”

Schaapscheerderfeest

Het is weer tijd dat de schapen hun wollen vacht uittrekken. Daarom komt zondag 7 mei de schaapscheerder op Nieuw Rotsoord. Hou de camera in de aanslag voor dit spectaculaire schouwspel.
Tijdens het schaapscheerderfeest kun je alles over wol en wolbewerking te weten komen. Kruip achter het spinnewiel en maak een prachtige draad, leer hoe je wol moet kaarden en weven. En natuurlijk vertellen we een mooi schapenverhaal. Het festijn begint om 13.00 uur en duurt tot 16.oo uur. De schaapscheerder begint om 14.30 uur aan zijn klus.

 

Kindervrijmarkt

Ook Nieuw Rotsoord kleurt op Koningsdag oranje. In de boomgaard zijn kinderen dan van harte welkom om hun spulletjes te ruilen en te verkopen op de kindervrijmarkt. De vrijmarkt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een verkoopplekje in de boomgaard is uiteraard gratis! Let op: omdat het een feestdag is, gaat Nieuw Rotsoord ook pas om 13.00 uur open.

Paaseieren zoeken

Op tweede paasdag is het lentefeest op Nieuw Rotsoord en bij Tafelboom. Om 13.00 uur gaan we paaseieren zoeken. Wie vindt het gouden ei? Daarna zijn er nog knutselactiviteiten en verschillende spelletjes. Voor het knutselen vragen we een bijdrage van 1 euro in de materiaalkosten.

Bij onze buren van Tafelboom wordt de lente ook feestelijk verwelkomd. Daar kunnen kinderen ‘Paasknutselen’. Ook Tafelboom vraagt hiervoor een kleine bijdrage van 2 of 3 euro, afhankelijk van het gekozen knutselwerk.

Het lentefeest duurt tot 16.00 uur.