Tuinfestival met live muziek

De Utrechtse band Gooseberry Jam verzorgt zondag 8 juli drie optredens op Nieuw Rotsoord. Dit in het kader van het stadsfestival Struinen in de Tuinen. (Zie Struinenindetuinen.nl/utrecht). Het gras is het podium; het tuinbankje de tribune. Per tuin treedt 1 act op die 3 keer een half uur speelt. Door de speciale looproutes kan je als bezoeker maximaal 7 optredens bijwonen. Struinen in de tuinen maakt de wijken in Utrecht gezelliger en geeft lokale acts een podium.
Gooseberry Jam speelt jazz-standaards afgewisseld met frisse popinterpretaties. De band bestaat uit zang, piano, gitaar, bas, drums en trombone en treedt op om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

Het festival is gratis toegankelijk.

Buitenbioscoop

Horror in de boomgaard. Vrijdag 13 juli (jazeker!) trakteert buurtinitiatief Buitenbioscoop durfals op een onvervalst avondje griezelen met de film IT. De voorstelling begint om 21.00 uur en is gratis. Bij slecht weer vindt de voorstelling binnen plaats.

 

Aftrap crowdfundingsactie

Vandaag geen WK voetbal. Maar geen nood, want de mooiste aftrap vindt vandaag plaats op Nieuw Rotsoord. Wij beginnen aan onze crowdfunding-campagne voor nieuwe volières. En net als alle overgebleven WK-deelnemers kennen wij maar één doel: het ultieme eindresultaat. Kijk snel op www.voorjestadsie.nl/nieuwrotsoord en geef ons een mooie voorzet, zodat we kunnen scoren! Alvast heel veel dank!

Wat is Rotsoord eigenlijk?

Rotsoord, wat voor gebied is dat eigenlijk? En hoe zien de bewoners, bezoekers en gebruikers dit stadsdeel? Hoe moet de toekomst eruitzien? Studenten van de Universiteit Wageningen hebben zich over deze vraag gebogen en presenteren woensdag 4 juli op Nieuw Rotsoord hun bevindingen. En wie wil, kan dan ook zijn/haar visie geven of over zijn/haar ervaringen vertellen. Wie een verhaal wil houden, kan zich melden via rotsoordwur@gmail.com. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden!

Midzomernachtfeest & kamperen

Nieuw Rotsoord vindt het wel weer tijd voor een festijn. Daarom vieren we zaterdag 23 juni het midzomernachtfeest. Met uiteraard – voor wie niet bang is in het donker en van een nachtelijke avontuurtje houdt –  kamperen bij de boer!
We beginnen om 16.00 uur met campingspelletjes. Om 17.00 kunnen de kampeerders hun tent gaan opzetten. Ondertussen zijn er optredens van een koor en van gitaarschool Hanneke de Reus.
Vanaf 18.00 uur is er barbecue (à 10 euro per volwassene en 5 euro per kind). Kosten voor drank komen daar dan nog bij.
Na het braaifestijn spelen kinderen de musical The Sound of Music, waarna de het koren ‘Laat maar waaien’ en ‘Koor d’r niet bij’ van zich laten horen.
Let op: voor de barbecue en het kamperen is het noodzakelijk je ruim van tevoren op te geven via beheerder@nieuwrotsoord.nl. Per tent rekenen wij 5 euro.

Hans Roseboom (1950-2018)

Tot ons grote verdriet is dinsdag 15 mei onze oud-voorzitter Hans Roseboom na een ziekbed overleden. Hans was vanaf het allereerste uur betrokken bij de wederopbouw van de kinderboerderij en heeft zich tomeloos ingezet om deze groene oase voor Tolsteeg/Hoograven te behouden. Hans was de man achter de schermen, de regisseur. Volhardend, een tikje eigenwijs maar vooral bevlogen. Hij lobbyde bij politieke partijen om hun steun, woonde inspraakavonden en raadsvergaderingen bij en wist zo de Utrechtse politiek te overtuigen van het belang van Nieuw Rotsoord. Hoewel hij na enkele jaren de voorzittershamer neerlegde, nam hij die twee jaar geleden toch weer op en maakte hij zich opnieuw sterk om de ontwikkelingen van Nieuw Rotsoord en omgeving in goede banen te leiden. Ook dit keer was hij een steun en toeverlaat voor de beheerder. Wij zullen Hans missen, maar zijn enthousiasme, volharding en dat tikkeltje eigengereidheid koesteren tot in de lengte der dagen. Hans, hartelijk dank voor alles.