Voorleesmiddag 31 augustus

Ommo Walle en de ondergrondse groene Gnuddel. Zo luidt de titel van een nieuw boek voor kinderen van 8 tot 11 jaar. En het is niet alleen de titel die intrigeert; ook de illustraties laten de kijker niet meer los. Nieuwsgierig? Kom dan woensdagmiddag 31 augustus om 15.00 uur naar Nieuw Rotsoord en laat je tijdens een voorleessessie meeslepen door de avonturen van Ommo.

Het boek is geschreven door buurtgenoot Tom Smit, die eerder al verhalen schreef voor Donald Duck. En de ronduit fascinerende illustraties zijn van de hand van Abraham van de Giessen.

Het verhaal gaat over Ommo Walle, een onzekere jongen die gepest wordt om zijn rare naam. Op een dag ontdekt hij bij toeval een wezen dat een gnuddel blijkt te zijn. Hij wint het vertrouwen van de gnuddel en mag mee naar zijn wereld onder de grond. Daar beleeft hij een spannend avontuur. Hij ontdekt zijn ware identiteit wat zijn leven voorgoed zal veranderen.

 De twee makers zijn nu nog volop bezig om via crowdfunding geld in te zamelen om het boek te kunnen uitgeven. Maar waarom crowdfunding? ,,We hebben geïnvesteerd in de vormgeving van het boek. Het binnenwerk is ontworpen door ontwerpstudio Karel & Linda uit Tilburg. Het is een prachtig boek geworden met een mooie hardcover, vol illustraties en volledig in kleur. Voor uitgevers is het minder aantrekkelijk omdat het een duur boek wordt. Wij hebben zelf echter geen winstoogmerk en vinden het gewoon superleuk als dit boek voor een redelijke prijs uiteindelijk bij de kinderen terechtkomt waar het voor bedoeld is. We zijn op zoek naar mensen die enthousiast worden van dit project en willen helpen om het te verwezenlijken. De crowdfunding is bedoeld om de drukkosten en de verzendkosten te dekken.”

Wilt u bijdragen aan de totstandkoming van dit boek? Ga dan naar Voordekunst.nl.