Le Guess Who?

L? ????? ????

Nieuw Rotsoord biedt een podium aan het internationale muziekfestival Le Guess Who?
???????? ?? ???????? zijn er op Nieuw Rotsoord de volgende drie optredens. De toegang is gratis.

??:??-??:?? ???:
????? ??? & ???? ????
Het bijzondere album ‘Ghost Bag & Tine Fetz’ is een unieke bundeling van vinylplaat en zine van 40 pagina’s met de bijbehorende tekeningen en teksten. Het is het resultaat van een maandenlange correspondentie tussen muzikant Nick Jongen (Baby Galaxy) en de in Berlijn-wonende illustratrice en striptekenares Tine Fetz.

??:??-??:?? ???:
????????
Cisterns is het nieuwe project van Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Chris van der Ploeg (I Took Your Name). Met een combinatie van experimentele ambient, drone en new age creëren ze een post-apocalyptisch geluid.

??:??-??:?? ???:
????????????
JaapJaapJaap is Jaap van der Velde, zanger en gitarist van bands als The Homesick en Korfbal. De door 3voor12 vernoemde ‘Dokkumer indieprins’ speelt met die verschillende bands jaarlijks veel shows in binnen- en buitenland en staat nu solo op Le Mini Who?.

Le Guess Who? is een viering van avontuurlijke muziek in Utrecht. Gericht op genre-doorbrekende muziek uit de hele wereld, vindt de twaalfde editie van het festival plaats van 8 t/m 11 november 2018.
Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders. Satellietevenementen zoals Le Mini Who?, Lombok Festival en Untitled – met nog meer muziek, tentoonstellingen, installaties, filmvertoningen en een markt – nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen, galeries en de verborgen hoeken van de stad.
Le Guess Who? focust op artiesten die de grenzen van genres opzoeken én verleggen. Naast eigenwijze popmuziek wordt onder meer niet-westerse muziek, (free)jazz, avant-garde, folk, krautrock, psychedelica, drone, ambient en modern gecomponeerd gepresenteerd, met vooral veel mengvormen en kruisbestuivingen van deze genres.
Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot internationaal toonaangevend festival. Inmiddels staat het bekend om de laagdrempelige en inspirerende manier waarop grensverleggende muziek uit de hele wereld wordt gepresenteerd. In 2017 kwamen bezoekers uit maar liefst 58 verschillende landen, waaronder bijna heel Europa, maar bijvoorbeeld ook Mexico, Australië, Libanon, Japan, Egypte, India en Zuid-Korea.