Gluren en luisteren naar Uncovered

De Utrechtse coverband Uncovered speelt zondag 30 juni op Nieuw Rotsoord de pannen van het dak. Dat gebeurt in het kader van het festival Gluren bij de Buren. Uncovered is van vele markten thuis: van  smooth soul en all-time classics tot pop & rock. Verwacht de niet grijsgedraaide pareltjes uit de Top 2000 en (veel) meer, met de liedjes vaak in een net wat ander jasje. Zangeres Melissa neemt je mee door de mooiste nummers van jaren 80, 90 en nu, met strakke begeleiding van muzikanten Richard, Jaco, Radboud en Ron. Uncovered treedt drie keer op: om 13.45 uur, 15.15 uur en om 16.00.

Koninklijke onderscheiding

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om ‘het Duracel-konijntje dat dag en nacht actief was op kinderboerderij Nieuw Rotsoord’ te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De meeste trouwe bezoekers van Nieuw Rotsoord zullen in het ‘Duracel-konijntje’, zoals de gedecoreerde door loco-burgemeester Lot van Hooijdonk liefkozend werd betiteld, Angelique Jacobs-Roos herkennen. Zij was vanaf het prille begin betrokken bij de kinderboerderij, een bewonersinitiatief dat dankzij de inzet van tal van vrijwilligers en andere mensen na twintig jaar gerust een succesverhaal mag heten. Angelique was vanaf dag 1 beheerder, maar droeg onlangs het stokje over Mike Wever. Angelique was verrast door het eerbetoon, en vond dat eigenlijk alle vrijwilligers en medewerkers het lintje verdienen. Om de beurt dan maar de decoratie op de borst spelden? Helaas is dat bij wet verboden.

Midzomerfeest (21 juni)

 

Vrijdag 21 juni viert Nieuw Rotsoord het Midzomerfeest. We beginnen om 16 uur met een voorstelling van poppentheater Cassiopeia. Het stuk heeft Jan Klaassen en de Boef. Het is een doldwaze voorstelling voor jong en oud, waarin een afwasmachine de hoofdrol voor zich opeist. Komt dat zien!

Een van de hoogtepunten is de barbecue. Wie mee wil eten, dient wel uiterlijk 20 juni te reserveren via beheerder@nieuwrotsoord.nl of aan de bar in het theehuis. Vermeld duidelijk uw naam, het aantal volwassenen en kinderen en of u al dan niet vegetarisch wilt eten.