High Tea

High Tea op Nieuw Rotsoord is een klein culinair feestje, intiem voor twee personen of voor grotere groepen. High Tea is wat in Engeland de Afternoon tea wordt genoemd.

Afternoon tea is een lichte maaltijd die tussen 15:00 en 17:00 uur wordt gegeten in Engeland. Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid (met verschillende theesoorten erbij) die de naam afternoon tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De afternoon tea is dus veel meer dan een lekker kopje thee: het is een lichte maaltijd met een selectie kleine zoete en hartige gerechtjes.

Basisarrangement €17,50 pp
Als basisarrangement bieden wij 4 hartige  (seizoensoep, 2 soorten sandwich, quiche) en 4 zoete hapjes (scones met room en jam uit eigen tuin, havermoutkoekjes, kleine muffins en brownies). Uiteraard met een grote pot thee naar keuze uit ons ruime assortiment biologische zwarte, groene en kruidenthee.

Uitbreiding van dit arrangement is mogelijk in overleg.

Bloementhee €2,00 per potje (1 à 2 personen)
U kunt ook kiezen uit ons ruime assortiment bloementheeën, de theesensatie! Een theebloem laat u thee ervaren als nooit tevoren. Pure groene theesoorten, ambachtelijk bereid, zorgen voor de ultieme theebeleving en ze zijn ook nog eens een lust voor het oog.

Reserveren
Reserveren is noodzakelijk, minimaal 1 week van tevoren.