Nieuws

Duurzame kerstbomen

Bij kerst hoort een kerstboom. Maar heeft u al eens gedacht aan een duurzame kerstboom? Via Nieuw Rotsoord kunt u een kerstboom in huis halen die na de feestdagen weer een mooie plek krijgt op een landgoed. Ga naar www.duurzame-kerstbomen.nl om een mooi exemplaar te reserveren. Bovendien steunt u dan ook de kinderboerderij, want voor elke bestelling krijgt de kinderboerderij een kleine bijdrage.

30 december en met oud en nieuw gesloten

Helaas is Nieuw Rotsoord zaterdag 30 december en op oud- en nieuwjaarsdag gesloten. Wij wensen iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2018.

Donderdag 23 november gesloten

Op donderdag 23 november nemen wij afscheid van Henk Zijderveld, vrijwilliger van het eerste uur. De kinderboerderij is daarom de hele dag gesloten. Wij zullen Henk enorm missen.

Trommelfeest

GOODBYE SUNSHINE!
Een dag vol zomer op zondag 10 september van 13.00 tot 16.00 uur. Want dan presenteert Nieuw Rotsoord het festvial Goodbye Sunshine. Met om 13.30 uur Celtic fiddle van Liedeke, om 14.00 uur de band Pursuit of Happiness en om 15.00 uur een percussie-workshop met Nico van Asdonck. We hebben maar liefst 100 trommels klaarstaan, waaronder djembe, cajon, darbuka, doun-doun en marstrommels. Kom ook en DOE MEE!!!

 

Koffie voor een eerlijke prijs

Helaas zijn wij genoodzaakt de prijs van een kopje koffie of
espresso te verhogen. Ook andere consumpties worden iets
duurder. Jarenlang hebben wij de laagste prijzen gehanteerd,
maar onze inkoopkosten zijn in die tijd enorm gestegen.
Daardoor zijn wij nu gedwongen onze prijzen aan te passen.
Kinderboerderij Nieuw Rotsoord is er voor alle bewoners uit de
omringende wijken, daarom doen wij ons uiterste best
consumpties voor iedereen betaalbaar te houden. Bent u in het
bezit van een U-pas, dan krijgt u 25% korting op onze
consumpties.
De nieuwe tarieven gelden vanaf 1 september 2017.

Bijendag

De zomer is aangebroken en overal hoor je weer het gezoem van bijen. Hoogste tijd dus om eens nader kennis te maken met deze nuttige insecten. Dat kan tijdens de Bijendag, die Nieuw Rotsoord samen met Groen moet je Doen op zondag 11 juni houdt. Iedereen kan dan honing proeven (jazeker, er zijn meerdere smaken!), een kijkje nemen in de bijenkorf, zelf honing slingeren en daarna een eigen potje honing tappen. En je kunt prachtige kaarsen maken van echte bijenwas. Daarnaast is er nog de StoereKost smaaktest, waaruit blijkt dat gezond eten ongelooflijk lekker kan zijn. Reden genoeg dus om tussen 13 en 16 uur op Nieuw Rotsoord te vertoeven. Bovendien speelt An-deas live Keltische muziek. Misschien moeten we de Bijendag alleen al daarom omdopen tot Bijenfeest.

Eerste pinksterdag gesloten

Nieuw Rotsoord is op eerste pinksterdag gesloten. Op tweede pinksterdag zijn we geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Rookvrij

Ons hele terrein is met ingang van vandaag rookvrij. Zo wil Nieuw Rotsoord kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Beheerder Angelique Jacobs: ,,Als kinderboerderij willen we ons graag inzetten voor een rookvrije generatie. Daarom gaan wij vanaf vandaag, de Wereld Niet Roken Dag, voor een volledig rookvrij terrein.”

 Schaapscheerderfeest

Het is weer tijd dat de schapen hun wollen vacht uittrekken. Daarom komt zondag 7 mei de schaapscheerder op Nieuw Rotsoord. Hou de camera in de aanslag voor dit spectaculaire schouwspel.
Tijdens het schaapscheerderfeest kun je alles over wol en wolbewerking te weten komen. Kruip achter het spinnewiel en maak een prachtige draad, leer hoe je wol moet kaarden en weven. En natuurlijk vertellen we een mooi schapenverhaal. Het festijn begint om 13.00 uur en duurt tot 16.oo uur. De schaapscheerder begint om 14.30 uur aan zijn klus.