High Tea

High Tea op Nieuw Rotsoord is een klein culinair feestje, intiem voor twee personen of voor grotere groepen. High Tea is wat in Engeland de Afternoon tea wordt genoemd:

Afternoon tea is een lichte maaltijd die tussen 15:00 en 17:00 uur wordt gegeten in Engeland. Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid (met verschillende theesoorten erbij) die de naam tea kreeg. Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelse mannen en vrouwen om 16.00 uur thee begonnen te drinken. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse thee is niet alleen een drank, maar een lichte maaltijd met een selectie kleine zoete en hartige gerechtjes.’

Basis arrangement €17,50 pp
Als basis arrangement bieden wij 4 hartige  (seizoensoep, 2 soorten sandwich, quiche) en 4 zoete hapjes (scones met room en jam uit eigen tuin, havermoutkoekjes klein, kleine muffins, brownies). Uiteraard met een grote pot thee naar keuze uit ons ruime assortiment biologische zwarte-, groene- en kruidenthee.

Uitbereiding van dit arrangement is mogelijk in overleg.

Bloementhee €2,00 per potje (1 à 2 personen)
U kunt ook kiezen uit ons ruime assortiment bloementheeën, de thee sensatie! Een Theebloem laat u thee ervaren als nooit tevoren. Pure groene thee soorten, met de hand gemaakt, zorgen voor de ultieme thee beleving en een lust voor het oog.

Reserveren
Reservering is noodzakelijk, minimaal 1 week van te voren.