4 oktober: Dierendag

Vier dierendag op Nieuw Rotsoord en laat de dieren weten hoeveel je van ze houdt (“Van hier tot aan de maan… en terug!”)

23 september 2018: Oogstfeest

Het najaar is begonnen, tijd voor de oogst. Zoek zelf de ingrediënten voor een heerlijke maaltijd en zelf geperst glaasje appelsap.

13 mei 2018: Schaapscheerderfeest

De zomer staat voor de boeg, dus is het hoogste tijd om de schapen te ontdoen van hun dikke, wollen vacht. Dat is een mooie klus voor een echte schaapscheerder. Vaders en moeder, houd de camera in de aanslag voor dit eenmalige spektakel! Tijdens het schaapscheerderfeest kunnen kinderen leren hoe ze wol kunnen kaarden en spinnen.

27 april 2018: Koningsdag & kindervrijmarkt

Natuurlijk viert Nieuw Rotsoord uitgebreid de verjaardag van koning Willem-Alexander. En daar hoort vanzelfsprekend een kindervrijmarkt bij. Neem je kleedje mee, kies een leuk plekje in de boomgaard en verkoop alles wat je maar kwijt wilt. En zelf spulletjes kopen mag natuurlijk ook.

 

22 april 2018: Bijendag

De lente is in volle gang en de bijen gaan weer op zoek naar honing. Om dat te vieren vertelt onze imker Jan van de Luijster alles over deze nuttige insecten en leert hij kinderen hoe ze van bijenwas een echte kaars kunnen maken.