Kerst Inn

 

Nieuw Rotsoord viert zondag 17 december van 13.00 tot 16.00 uur het mooiste feest van het jaar: de Kerst Inn. En het is een speciale editie, want onze vaste gast Charles Dickens is door drukke werkzaamheden verhinderd en heeft daarom besloten andere helden te vragen hem en zijn cast te vervangen. Daarom staat dit keer alles in het teken van de fantasiewereld van Narnia, een geesteskind van de Britse schrijver C.S. Lewis. In Narnia kunnen dieren praten en is magie een alledaags fenomeen. Kijk dan ook niet raar op als je tijdens de Kerst Inn roofvogels tegenkomt in de geitenstal. En terwijl je door Narnia struint, loopt het water je in de mond als je de geur van verse crêpes van meesterbakker Jean-Yves ruikt. Verder lonkt een bescheiden kerstmarkt, waar je onder meer heerlijke chocolademelk (en de ouders glühwein) kunt drinken.

Een Kerst Inn zonder muziek is natuurlijk geen Kerst Inn. Gitaarschool Hanneke de Reus laat vanaf 15.00 uur hemelse klanken neerdalen op Nieuw Rotsoord. Tegen die tijd hebben veel kinderen ongetwijfeld al een prachtig kerststukje gemaakt met zelfgedraaide, echte, heerlijk geurende kaarsen van bijenwas! (Kosten 1 euro ivm materiaalkosten).